torstai 31. lokakuuta 2013

Halloweenin örkkimörkki muffinssit

Lisää Halloween ohjeita! 
Itsellä oli mielessä leipoa esim. joku matokakku, mutta töistä tuli toive, että tee näitä örkkimörkkejä. Ei näemmä kannattaisi ruokatunnilla lukea Pirkan ruokalehteä, ainakaan niin että kukaan työkavereista pääsee olan yli kurkkimaan mitä kivaa siellä on tehty! :)

Halloween muffinssit


 100 g tummaa suklaata
150 g leivontamargariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl  vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
n. 90 g (12 kpl) mansikoita (pakaste)

Kuorrutus:   
100 g tummaa suklaata
1/2 rs (à 180 g)  maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi:   
suklaaströsseleitä
lakritsirullia tai -mattoja ohueksi leikattuna
englanninlakritsia tai muita makeisia


Rouhi taikinaa varten puolet suklaasta ja jaa loppu 50 g suklaata 12 isompaan palaan. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa.
Jaa taikina muffinivuokiin tasaisesti. Paina jokaisen muffinin keskelle yksi jäinen pieni tai keskikokoinen mansikka ja suklaapala. Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutusta varten suklaa mikroaaltouunissa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella ja levitä lastalla kuppikakkujen pinnalle.
Ripottele koristeeksi suklaaströsseleitä. Leikkaa lakritsirullista/matoista hämähäkille jalat. Puolita englanninlakritseista pyöreät lakritsit ja asettele silmiksi.



4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)