keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Omppupiirakka omppuraasteella

Ja vielä näitä omenareseptejä! :) Tätä piirakkaa aloin tekemään niin kiireellä, etten ehtinyt menemään omppuvarkaisiin :) joten tämä on tehty kaupan omenoista. Harmillisesti kaupan omenat ei vaan olleet tarpeeksi kirpsakan makuisia... :(
Tähän piirakkaan tuli omenasiivujen sijaan omenaraastetta. Piirakka oli kyllä huomattavasti mehevämpi raasteen kanssa. Harmitti vain tuo kirpeyden puute. Olisi pitänyt tajuta heittää raasteen joukkoon hieman sitruunamehua.
Ohje on Kirsin keittiöstä, jonka muuten Tomi Björck (yksi suosikkikokeistani) valitsi syyskuun inspiroivimmaksi leipojaksi! Aikamoinen titteli, nimimerkillä Kateellinen! ;)

Omenapiirakka (pellillinen)


4 munaa
3 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
omenaraastetta
kaneli, sokeri

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivnpaperin päälle uunipellille. Kuori ja raasta omenat. Levitä omenaraaste taikinan päälle. Ripottele päälle vielä kanelia ja sokeria.
Paista 175 asteessa n. 15 min.
Herkuttele vaniljakastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. :) Kiva kun kokeilit :) Mäkin tykästyin tuohon raasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä paljon mehevämpää piirakkaa kuin omenalohkoilla! Ensi kerralla muistan vaan laittaa vähän sitruunamehua omppuraasteen joukkoon, niin saan vielä kirpsakampaa piirakkaa. Vitsi kun olisi omppupuita omassa pihassa....

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)