keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Daim-limekakku

Ahh, rakastan LIMEÄ....


Tämä rakkaustarina alkoi eilen!
Ensimmäistä kertaa maistoin limeä ja se oli rakkautta ensi puraisulla, jos niin voi sanoa! :)
Kyllä nyt sai lempparini, daim-sitruunakakku KLIK erittäin varteenotettavan kilpailijan. 
Ohje on Hellapoliisilta. Muutamia pieniä muutoksia siihen tein, tässä oma versioni.
Ja tämä ihanuus lähti siis työkavereiden iloksi.

Daim-limekakku


Pohja:
175 g Domino-keksejä murustettuna
50 g voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½  dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
100 g Daimia murustettuna
yhden limen raastettu kuori
yhden limen mehu liivatteiden liuottamiseen

Koristelu:
50 g Daim-rakeita
limettiviipaleita

Sekoita murustetut keksit ja sulatettu rasva keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike, lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste.
Kuumenna kasarissa tai mikrossa yhden limen mehu (jos sitä on vähemmän kuin puoli desiä, lisää loput vettä) ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetken aikaa.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Ripottele kakun pinta täyteen murustettua Daimia. Koristele limettiviipaleilla. 


Pakko jakaa nämä edellispäivän iltapalaleivätkin teidän kanssa. Tai valitettavasti kaikki tuli syötyä yhdeltä istumalta ;) mutta jaan nyt edes tämän kuvan, tuoksun voitte itse kuvitella mukaan.


Ruisleipien päällä siis ketsuppia, tonnikalaa (1 prk chilitonnikalaa & 1 prk tonnikalapaloja öljyssä), sipulia, Aurajuustoa, tomaattia ja juusto-munaseosta (emmental juustoraastetta & 2 kananmunaa).
Kyllä kelpasi taas mennä oman vatsan viereen maate! :D


10 kommenttia:

  1. Oih, nuo leivät! Mä rakastan lämpimiä ruisleipiä, joiden päällä on tonnikalaa ja paljon juustoa. Ja kyllä tuo kakkukin kelpaisi :) Taidan mennä lenkille ja samalla haaveilla noista herkuista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syödään lämpimiä voikkareita muutaman kerran viikossa iltapalaks. Niihin saa hyvin upotettua kaikki ruoan jämät! :)
      Ja kakku oli kyllä todella hyvää!! Limen maku on ihanan raikas.

      Poista
  2. Nälkä tulee, kun tuollaisia leipiä katselee täältä ruudun toiselta puolelta. Tuo kakku on ihanan raikkaan näköinen.Ja varmaan makuinenkin. Testiin taitaapi mennä tämäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtiin taas huomio tuon kakun kanssa, että oli parhaimmillaan pari päivää tekemisen jälkeen. Eli jos malttaa niin ei syö vielä tekemistä seuraavana päivänä, vaan vasta sitä seuraavana! :)

      Poista
  3. Tosi herkulliset voikkarit.:) Ja tuo kakku... Se vasta ihana onkin, oikein hyvä makuyhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipomis/ruoanlaitto harrastuksen parhaita puolia on uusien makuparien löytäminen! Välillä on sellaista makujen sinfoniaa että huh huh... :) Kyllä erilaisten ruokien maistelu vaan on mahtavaa puuhaa!

      Poista
  4. Tälläisten kuvien laittaminen on suorastaan syntistä ;)
    Kuola valuu minulla jo suun pielistä :D Ai, mitä herkkuja siellä on tehty! Nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja aika syntisen hyvää oli tuo kakkukin! Ja kyllä nuo leivätkin... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)