tiistai 18. helmikuuta 2014

Täytetty lihamureke

Isäntä pyysi jo viime viikon lopulla ruoaksi lihamureketta, mutta emäntäpä se vaan huiteli pitkin maita ja mantuja ja jätti isännän murekkeetta! :) No, eilen pääsin sitten yllättämään positiivisesti.
Yleensä olen tehnyt lihamurekkeen täällä ohjeella ja näillä täytteillä, KLIK. Nyt päätin vähän muuttaa täytteitä ja muuttui se murekkeen ohjekin siinä hieman.

Täytetty lihamureke



1 pss Ranskalaista sipulikeittoa
3 dl turkkilaista jogurttia
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
800 g sika-nautajauhelihaa

Täyte:
1 pkt pekonia
paprikaa
fetajuustoa

Paista pekonit hieman rapeiksi. 
Sekoita sipulikeittoainekset, korppujauhot ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää seokseen kananmuna ja raaka jauheliha ja tarvittaessa lisää mausteita. Itse lisäsin vähän chiliä ja suolaa.
Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi ja muotoile se suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Lisää pekoni, fetat ja paprika (tai oma valintaiset täytteet) levyn päälle. Taita mureke niin, että täyte jää murekemassan sisään. Voitele uunivuoka ja laita mureke siihen.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Murekkeen ympärille voi paistumisen ajaksi laittaa kasviksia niin kuin me yleensä teemme. Murekkeesta irtoaa sen verran nestettä, että pakastekasvikset tulevat mukavan meheviksi ja todella hyvän makuisiksi.



Kisutkin odottelivat kiltisti leivinuunin päällä omaa ruokaansa murekkeen valmistumisen ajan! :)


Meillä oli muuten yöllä ollut jonkinmoinen joukkoteurastus käynnissä. Molemmat kisut olivat yön pihalla ja varmaan jäivät iltaruoasta vähän nälkäisiksi. Aamulla kun menin käymään navetan ylisillä, oli siellä kasa hiiren ja myyrän päitä ja jotakin suolen kappaleita.... YÖK!! 
Mutta kyllä meillä vaan hyvät metsästäjä tytöt on!<3

2 kommenttia:

  1. Lihamureketta ei ole tullutkaan tehtyä aikoihin......tuo joukkoteurastus :D .....mulla olisi varmaan henki salpautunut, siimahäntäiset ovat jotain sellaista, joka puistattaa näkemättäkin.

    Terkuin rva Lahoa rautaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama reaktio on itselläkin noiden siimahäntien kanssa... En tykkää niistä yhtään, mutta en myöskään tykkää katsoa sitä kun kisut niitä kiduttaa. Aika raakaa touhua se leikki on välillä. Mutta niin kai se vaan menee että luonto karsii ne heikommat yksilöt.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)