keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Jauheliha-munakasrulla (gluteeniton)

Onpas taas aikaa edellisestä päivityksestä. On ollut jotenkin niin väsy olo, vaikka käytiin ihan laivalla saakka rentoutumassa viime viikolla. Taisi olla meri-ilmastossa jotain mystistä, kun se teki vähän kummallisen olon vielä laivalta tuloa seuraavana päivänäkin.... ;)
Olihan se Viking Grace ihan komia paatti, mutta kyllä niin on kaavoihin kangistunu, että kaipasin kyllä sitä vanhaa kunnon Isabellaa. Ruoka laivalla oli kyllä erittäin hyvää, sekä buffetissa että a la cartessa. Ja hytti oli ihan mielettömän hieno. Meillä oli muistaakseni seaside double -niminen hytti ja se oli ihan keulassa, komentosillan alapuolella. Oli kiva katsella hytin ikkunasta vaihteeksi etiäpäin, kun yleensä aina on ollut hytti laivan sivulla. Mutta jotenkin silti vaan kaipasin sitä vanhojen laivojen tunnelmaa... No, ehkä se tunnelma Gracellekin tulee, kunhan tulee merimaileja vähän enemmän mittariin.
Eilen meillä kävi vieraita ja yksi vieraista oli keliaakikko. Pitkään mietin, että olisinko leiponut jotakin makeita herkkuja, mutta lopulta päädyin kuitenkin munakasrullaan. Itse olen enemmän suolaisen ystävä, ja kyllähän tämä munakasrulla hyvin kelpasi vieraille.

Jauheliha-munakasrulla (gluteeniton)



Munakas:
5 munaa
5 dl maitoa
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai sama määrä normijauhoja)
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Täyte:
300 g nauta-sikajauhelihaa
2 kpl sipulia (hienonnettuna)
1 rkl lihafondia
1/4 tl mustapippuria
2 tl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
150 g tuorejuustoa (valkosipuli)
3 kpl tomaattia (kuutioituna)
säilykemaissia
jalapenoviipaleita

Kuorrutus
100 g juustoa (raastettuna)

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja kumoa vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.
Valmista täyte pohjan paistuessa uunissa. Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Mausta seos fondilla, mustapippurilla ja pizzamausteella. Hauduta pannulla noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon tuorejuusto, tomaatit, maissi ja jalapenoviipaleet.
Levitä jauhelihatäyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukalle rullalle. Pane munakasrulla takaisin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta jauheliha-munakasrullaa 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Vaihtelua munakasrullaan saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi pakastepinaattia, tomaattipyreetä tai yrttejä. Täytteeksi sopivat myös sienet, kasvikset ja kala.


Munakasrullan lisäksi tarjolla persikkarahkaa (säilykepersikkaa, 2,5 dl vispikermaa & 500 g maitorahkaa).


Voi tätä Suomen talvea! Viime torstaina oli päivällä niin ihana keli; aurinko paistoi ja pikkupakkasessa oli kiva touhuilla pihalla. Mutta kun perjantai-iltana tultiin laivalta, oli lumi kadonnut johonkin mystisesti. Tilalla oli vaan pimeyttä, harmautta ja märkää... On kyllä ollut niin kummallinen talvi. Koko talven aikana ollaan tasan kerran jouduttu kolaamaan pihaa. Siitä asiasta en sinänsä ole yhtään pahoillaan ;) mutta muuten sitä lunta kyllä voisi tämän talven ajan olla maassa. En ole vielä edes ehtinyt kertaakaan hiihtämään.
Mutta fiilistellään lunta edes näillä muutamalla ihanalla kuvalla, jotka otin meidän eläinlaumasta viime torstaina. Niin, juuri silloin kun sitä lunta vielä oli maassa! :)



13 kommenttia:

  1. Munakasrulla on ollut jo jonkin aikaa mielessä tehdä, on tosi hyvää ja hyvä jääkaapintyhjennysruokakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan liian vähän meilläkin tätä hyvyttiä tehdään. Nimenomaan erinomainen jääkaapintyhjennysruoka! :)

      Poista
  2. Voi nuo teidän kissat :D :D Tuo kuva on niin ihana, voin vaan kuvitella kisujen leikit pihalla, kun jahtaavat toisiaan. Ja Jimi nauttii lumesta täysillä. Harmi tosiaan, kun se nyt jo katosi. Ens viikolla on hiihtolomakin koulusta, mitäkön se nuorimmainen keksii tekemistä. Olis niin paljon kivempaa, kun vois olla ulkona ja käydä viereisen järven jäällä luistelemassa - luistelu ei ainakaan onnistu. Tosin hallille voi mennä, mutta tuo luonnonjäärata on ollut tosi kiva.
    Tuosta munakasrullasta tulee koulun kotitaloustunnit mieleen! En ole kovinkaan monta kertaa tätä sen jälkeen tehnyt - minkähän takia? Kun hyväähän se on ! Asia pitää korjata pikimmiten.

    VastaaPoista
  3. Pakko vielä lisätä, että tulee hyvälle tuulelle näistä kuvista :D Tuon hyppäävän kisun varpaatkin ihan ojennuksessa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kaikki eläimet ollut ihan sekaisin lumesta! :) Täytyy joku päivä lisätä kuvia kun koko kolmikko meni takaa-ajoleikkejä! :) Tosin kissoilla ei aina riitä ihan huumorintaju Jimin kanssa leikkimiseen.... ;)
      Mekin kolattiin tuohon rantaan ulkojää, mutta eipä siitäkään ole enää jäljellä mitään... Eikä edes ehditty kertaakaan kokeilemaan. No, josko se siitä vielä jäätyisi kunnolla.

      Ei muutakun munakasrullan tekoon! On kyllä aikamoista herkkua!! :)

      Poista
  4. Mäki eilen tiedustelin Jompalta, josko se ois osannu kertoo mulle, koska tulee "tasapaksu" talvi.. Sopivasti lunta (ettei joutuis lumihommia koko ajan tekemään) ja kymmenisen astetta pakkasta.. Nam! Viimiset talvet on mun mielestä ollu ääripäitä, tai sitte en oo mihinkään tyytyväinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä!! Ei varmaan koskaan enää... Mutta samalla kun toivon sitä muutamaa kymmentä senttiä lunta ja pikkupakkasta, toivon myös että ei tuu kovin lämmintä kesää.
      Nyt jo säälittää yhdistelmä Jimi & kova helle.... :(

      Poista
  5. Vitsi mikä postaus! Muumiastioita, ihania herkkuja, kauniita tulppaaneja ja suloisia eläimiä! :-) Tästä tuli hyvä mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka!! <3 Muumiastiat on kyllä kattauksessa vähän kuin koko pöydän kruunu! :) Harmi että muumilusikat eivät näy kuvassa! :D

      Poista
  6. Munakasrulla kuulostaa hyvältä. Pitääkin joku kerta kokeilla :)
    Meillä koiruus nauttii lumesta aina kun sitä tuppaa olemaan. Pers pystyssä ja kuono maassa pyyhkii eteenpäin :) Hassuja nuo elukat välillä. Tuntuu olevan niin kivaa tunkea pää lumeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Meillä jäi tuota täytettä aika paljon yli ja nyt on tehty ihan perusmunakkaita, joiden väliin sitä on laitettu.
      Varmasti hauska näky! :) Lapset & eläimet tuntuvat nauttivan lumesta sellaisella tavalla johon aikuiset ihmiset ei pysty. Hauskaa katseltavaa! :)

      Poista
  7. Ihanat valokuvat =). Ihan just törmäsin jossain muualla munakasrullan reseptiin ja ajattelin, että tuota on tehtävä. En ole koskaan kokeillut, kuulostaa suurelta herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, jos vaan nuo kananmunaruoat maistuu. Tämä on kyllä vielä parempaa kuin normimunakas. Tai sit se johtui tuosta herkkutäytteestä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)