torstai 13. helmikuuta 2014

Meksikolainen jauhelihapaistos & avokado-dippikastike



Taisin mainita alkuviikosta jotakin siihen suuntaan, että tällä viikolla taas jatkaisin pahasti kesken jäänyttä keittokirjahaastetta.... Noh, vielä tänään en sitä jatkanut vaan kokeiluun pääsi Pirkan resepti.
Ensi viikolla LUPAAN jatkaa haastetta. Tänään sain vaan paperimuodossa olevia reseptejä vähennettyä yhdellä, jeee!! :)
Ruoka oli hyvää ja maittavaa, tosin jotenkin odotin tältä vähän enemmän. Mutta tuunaamalla (mm. lisää mausteisuutta) tästä saa varmasti erittäin maistuvan ruoan. Vähän mietin kuinka tuo avokado-kastike uppoaa isäntään, mutta kyllä se sitä kiltisti söi. Koulutus on siis purrut! ;) Avokado-dipin ohje on Maku.fi -sivustolta. Muutin vaan hieman noita maustemääriä.

Meksikolainen jauhelihapaistos


Pohja:
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 kananmunaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
säilykemaissia
1 tlk (320g) Salsa Mexicana -kastiketta
2 kananmunaa

Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
kurkkua
punasipulia
avokado-dippiä (ohje alla)

Keitä riisi lihaliemessä miedolla lämmöllä, noin 20 minuuttia. Anna riisin jäähtyä ja lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat. Levitä riisiseos hyvin voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. 
Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon purjo, valkosipuli ja meksikolaiskastike. Kannattaa tässä vaiheessa vähän lisämaustaa seosta, esim. suolalla, mustapippurirouheella, chilillä jne. Hauduta seosta muutama minuutti. Anna jauhelihaseoksen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon kevyesti vatkatut kananmunat.
Levitä jauhelihaseos vuokaan riisin päälle. Paista vuokaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa paistos halkaistujen kirsikkatomaattien, kuutioidun kurkun, punasipulin ja avokado-dipin kanssa.



Avokado-dippikastike


2 dl kermaviiliä
2 avokadoa
1 rkl oliiviöljyä
1,5 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippurirouhetta

Halkaise avokado ja poista kivi. Ota lusikalla hedelmäliha irti kuoresta. Soseuta avokado haarukalla.
Sekoita joukkoon kermaviili. Mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.


Nyt ei muutakuin leivontapuuhiin. Lupasin yllättää työkaverit huomenna, Ystävänpäivänä kakulla! Lähtiessäni töistä minulle vielä toivotettiin että "tule hyvä kakku"! :) Eikä kuulemma haittaa vaikka menisi jotenkin pilalle, saa silti viedä tarjolle.... Ompas kivoja (ja ennen kaikkea kannustavia) työkavereita mulla! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä jos sieltäkin löytyy koulutuskelpoinen isäntä :) Ehkä se avokado alkaa hiljalleen kelvata, kun vaan laitat sitä ihan joka ruokaan. Mä aina tuumaan, että saa jättää syömättä jos ei keitokset kelpaa, mutta aina tuo on kiltisti lautasensa tyhjentänyt. Jopa ne kalaruoat ovat kadonneet, vaikkei niistä piittaakaan :)

    Mullakin olisi huomiselle kakkuprojekti, sillä lupasin likalle ja kaverillensa vadelma-suklaakakkua. Ehkä siitä jää palanen meille muillekin. Tosin leipominen saa jäädä huomiseen, sillä nyt ei jaksa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä totesin tuon saman eilen, että jätä syömättä jos et tykkää. Lupasin kyllä tehdä esim. tzatziki kastiketta tilalle, mutta ei tarvinnut! :)
      Jään odottelemaan kuvamateriaalia ihanan kuuloisesta vadelma-suklaakakusta!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)