torstai 20. helmikuuta 2014

Terveyshodarit

Eilen leivoin muutaman pellillisen hodarisämpylöitä ja tänään sai kuumiakoiria syödä sekä töissä että kotona. Hodarisämpylät tein jälleen tällä hyväksi havaitulla, Glorian ruoka ja viini-lehden ohjeella, KLIK.


Hodareiden väliin kuuluu tietenkin laittaa nakkeja, kurkkusalaattia ja paahdettua sipulirouhetta. Unohtamatta sinappia & ketsupppia! :)


Ja mikä tekee näistä terveyshodareita...
No, tämähän on vaan minun keksimä nimitys näille, mutta nimitys johtuu siis mausteesta joka antaa näille sämpylöille myös keltaisen värin, eli kurkumasta.
Törmäsin kurkuman terveysvaikutuksiin alunperin, kun pyörin jollakin jenkkiläisellä terveyssivustolla, ja siellä kurkumaa suositeltiin nivelkipuihin. Kaikki luonnollisemmat hoitomuodot pitää kokeilla tuon koiruuden nivelrikon hoidossa ja siksipä tilasinkin Ameriikan maalta kurkumatabletteja.

Kuva: Wikipedia
 Annan päivittäin yhden tabletin Jimille ja yhden syön itse. Ollaan nyt syöty niitä reilun kuukauden ajan. Jimin nivelkivuista en oikein osaa sanoa mitään. Ei ole huonontunut eikä pahentunut. Mutta minulla ei ole ollut migreeniä yli kuukauteen! Kyllä, kuulitte oikein, ei ole ollut yli kuukauteen migreeniä!! 
Ja se jos mikä on ihan mielettömän hieno juttu. Normaalisti olen kärsinyt migreenistä viikottain. Ja se vie toimintakykyni tyystin ja nykyään tuntuu että edes mitkään lääkkeet eivät auta. Hienoa jos tämä kurkuma vie migreenini kokonaan, tai edes vähentää kohtausten ilmestymistä näin hurjasti.

Ainakin Intiassa kurkumaa käytetään enemmänkin migreenin hoitoon. Suomenkielisiltä sivuilta ei oikein tahtonut löytyä mitään tietoa asiasta. 
Mutta vinkkinä muille migreenistä/muista mystisistä kivuista kärsiville: kokeilkaa kurkumaa. Pieni hinta silti siitä jos vaikka pääsee kivuista eroon. Kaikki keinot eivät tepsi kaikilla, mutta minulla tämä on kyllä parantanut elämänlaatua huomattavasti!!

P.S. Jimillä on uusi kaveri! Ihana labbis, Moona. Mikä hienointa, Moona on samanikäinen kuin Jimi & näiden eläkeläisten touhuja on hauska seurata! <3
Moona & Jimi

11 kommenttia:

 1. Loistava juttu että migreeni on pysynyt poissa! Migreeniä mulla ei oo, mutta tuohon mun sairauteen kuuluu aivan järjettömiä päänsärkyjä pahoinvointeineen. Voin siis hyvin kuvitella miltä susta tuntuu, kun oot oikein kipeä.

  Mua on aina kiehtonut nuo ruokien terveysvaikutukset. Hyllystä löytyy parikin kirjaa aiheesta. Tosin niitä voisi käyttääkin, eikä vaan antaa pölyttyä tuolla hyllyssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä ihmiset jotka eivät ole koskaan migreeniä/muita kovia särkykohtauksia kokeneet, vähättelevät sitä sairautta. "No sillä taas vähän särkee pää"... Voi kun se olisikin vaan se päänsärky, mutta kun häviää lihaksista voimat ja tulee pahoinvointia ja näkökin yleensä puoliksi häipyy. Eli ei siis mitään mukavia vaivoja. Aloin jo olemaan aika epätoivoinen tuon lääkityksenkin suhteen, mutta onneksi kohtaukset ovat nyt pysyneet poissa. Ja onnekseni myös yksi sukulainen opiskelee homeopaatiksi. Kohta saan rynnätä hänen vastaanotolleen! :)

   Minäkin olen aina ollut jollakin tapaa kiinnostunut ruokien terveysvaikutuksista, mutta nyt Jimin sairastelujen jälkeen olen kiinnostunut luonnonlääkinnästä oikein toden teolla. Veikkaan että ihmiset olisivat aika paljon terveempiä, ellei oltas niin vieraannuttu luonnosta.... :(

   Poista
  2. Eipä sitä kipua ja sen kokonaisvaltaisuutta voi oikein ymmärtää, jos ei itse sitä ole kokenut. Kipu on kyllä hanurista :( Pitäisi varmaan syödä enemmän chiliä, sillä sekin hillitsee kipuja :) Täytyykin ottaa toinen noista kirjoista iltalukemiseksi ja tutkailla taas, että mikäs auttaa mihinkäkin ja yrittää lisätä niitä aineksia ruokiin.

   Mä käyn noin kerran kuukaudessa laitattamassa nikamat ojennukseen sellaisella ukolla, joka kutsuu itseään poppamieheksi. Hän hallitsee mm. jäsenkorjauksen, modernin vyöhyketerapian ja homeopaattiset hoidot. Tosin nykyään tekee enää vain jäsenkorjausta, kun on eläkkeellä. Monesti on ollut mielenkiintoisia keskusteluja just näistä luonnonmukaisista hoidoista ja siitä miten ruoka vaikuttaa ihmisen terveyteen. Kaikissa jutuista ei olla samaa mieltä, mutta tuo ukko tuntuu kyllä tietävän valtavasti näistä asioista. Homeopatiaankin sai mut uskomaan, sillä moniin vaivoihin on sitä kautta löytynyt helpotusta. Oot kyllä onnekas, kun pian sulla on lähipiirissä oma hoitaja :)

   Poista
 2. Ihania hodareita!:) Mitähän, jos söisi suklaata kurkuman kanssa... Sitähän voisi sitten myös kutsua terveyssuklaaksi, ja voisi syödä enemmän.;)

  Oletko kokeillut Jimille Nutrolinia? http://www.nutrolin.fi/tuotteet/niveltuote/ Meillä nivelrikon oireet katosi muutamassa viikossa, kun aloin syöttämään noita tabletteja ja kalaöljyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sillä saisi ainakin hyvän tekosyyn syödä suklaata! :D Mutta eikös ainakin tummasuklaa ole aikamoista terveyssuklaata...?! ;)
   En ole kokeillut, kiitos vinkistä! Olen kyllä kuullut että jotkut koirat ovat saaneet siitä hyvänavun. Olen itse nyt käyttänyt Dorwest Herbsin nivelvalmisteita. Ovat toimineet hyvin, mutta nyt rasitus on ilmeisesti taas laukaissut niveltulehduksen ja sen oireisiin kaivattaisiin helpotusta...

   Poista
 3. Mä olen kärsinyt migreenistä lapsesta asti, olen jopa oksentanut keskelle kaupungin katukäytävää migreenikohtauksen jyllätessä =(. Mutta ei mulla ole ollut noin usein kohtausta, kuin sulla ja nyt vanhetessa vielä harvenee entisestään ja migreenikohtausten muotokin muuttuu.
  Mutta mahtavaa: hot dogeja! Mä en ole IKINÄ tehnyt hot dogeja. Pakko tehdä, me varmaan rakastetaan noita: joka lauantai on saunan jälkeen jotain roskaruokaa saatava ja tuosta tulisi yksi lisä siihen melko suppeaan valikoimaan, jota lauantaista toiseen toistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Migreeni on kyllä vihuliainen vaiva. Etenkin jos kohtaukset kestävät useamman päivän ajan. Onneksi sinulla se on ollut vähenemään päin!!
   Kannattaa näiden hodareiden kanssa sitten testata että tykkääkö tuosta siirappivedestä sämpylöissä vai ei. Meillä siitä tykätään, mutta kaikki eivät ole tykänneet kun tuo hieman makeutta sämpylään. Kannattaa siis vaikka valella vaan osa sillä siirappiliuoksella ja jättää osasta pois.

   Poista
 4. Tämä oli kyllä kokeilemisen arvoinen vinkki! Meidän suvun/perheen naisten riesa....itsellä on alkanut migreeni hellittää, mutta tyttärellä onkin sitten aivan kauhea.

  Terkuin, rva Lahoa rautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ainakin todennut tämän migreenin kanssa että kaikkea kannattaa kokeilla!! Tuo kurkumakaan ei niin paljoa maksa, etteikö sitä kannattaisi kokeilla. Migreenihän voi johtua niin monesta asiasta, että kaikille ei toimi samat lääkkeet kuin toisille.
   Kuuntelen usein Iskelmä-radiosta tulevaa Paula Heinosen Terveyden avaimet ohjelmaa, ja siellä sanottiin kerran että myös magnesiumin puute saattaa aiheuttaa joillakin naisilla migreeniä. Liittyi siis jotenkin kuukautiskiertoon jne. Tämän kuultuani lisäsin ruokavaliooni mm. pähkinöitä, mm.pähkinöitä ja siemeniä.

   Poista
 5. Täytyyki vinkata äitille noista tableteista.. Vaikka ei ne varmaan itellekkään huonoa tekis, vaikken migreenistä kärsikään.. Jimpu ja jimpun rouva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa vinkata. Jos vaikka teiän äitikin saisi avun, tai edes jotain helpotusta kipuihin!!
   Jimpu & Jimpun rouva on kyllä aikamoinen pariskunta!! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)