lauantai 31. toukokuuta 2014

Kinkkuvoileipäkakku valmistujaisiin


Serkun valmistujaisiin sain kunnian tehdä voileipäkakun. Täytteeksi toivottiin kinkkua. Edellisestä voileipäkakkuprojektista saakka on kutkuttanut ajatus pyöreästä voileipäkakusta ja nyt sen sain toteuttaa. Koska en ole näitä kauheasti tehnyt, niin olen nyt mennyt ihan täysin muiden ohjeiden mukaan. Tämä ihanuus löytyi Pullahiiren blogista, KLIK.

 Kinkkuvoileipäkakku


1 pkt (500g) Oululaisen reilu vehnälese &
1 pkt (550g) Oulaisen reilu täysjyvä paahtoleipää

Täyte1.
300 g kinkkusiivuja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
1 punainen paprika
200 g kurkkua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 3-4 dl kasvislientä

Kuorrutus:
n. 3 dl vispikermaa
n. 150 g ranskankermaa
valkopippuria, suolaa,
esimerkiksi rucolaa, kinkkusiivuja, tomaattia, viinirypäleitä

  Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. tuorejuustot, ranskankerma, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Tyhjennä kulho ja mittaa täytteen 2. tuorejuusto ja ranskankerma monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon (poista paprikan kanta ja keskiosa). Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois siivilässä painellen. Lisää kurkkuraaste täytteen 2. joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. Lisää mustapippuria sekä suolaa tarpeen mukaan.
  Levitä kelmulla vuorattuun noin 28 cm irtopohjavuokaan kerros paahtoleipiä. Leikkaa sopivaan kokoon, jotta saat tasaisen leipäkerroksen. Pienet reijät eivät haittaa. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros (saumat mielellään eri kohtiin), kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma ja ranskankerma sekä valkopippuri ja suola vaahdoksi. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku rucolalla, tomaateilla, kinkkusiivuilla, viinirypäleillä toiveesi mukaan.


Tuota kakkostäytettä jäi vähän yli ja se sopi oikein erinomaisesti tortillojen väliin, nam!! 
Ja tuota ykköstäytettä täytyy joskus tehdä uuniperunoiden kanssa.

Ja onnea minunkin puolestani kaikille valmistuneille & koulunsa päättäneille!!! <3 

9 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku, kauniisti koristeltu. En ole minäkään koskaan tehnyt pyöreään vuokaan, mutta tämän luettuani kokeilen varmasti jossain vaiheessa! Nyt tarttis mennä pihalle kukkaistutushommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kahden voileipäkakun kokemuksella voin sanoa että tämä vuokaan koottu voileipäkakku oli niin paljon helpompi tehdä, kun ilman vuokaa tehty. Mun ainakin tahtoo tulla niin vino kakku ellei ole laitoja apuna, että hävettää kun se horjuu joka suuntaan! :) Mutta onpahan ainakin itse tehdyn näköinen! :D

      Poista
  2. Herkullisen näköinen kakku :) Pysyikö tuo kuorrute hyvin päällä? Yleensä oon käyttänyt päällä tuorejuustoja, mutta tuotakin kuorrutetta voisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!! Kyllä se pysyi yllättävän hyvin päällä. Mutta seuraavaksi ajattelin testata tuota Tarun vinkkiä, eli laittaakin vispikerman ja tuorejuuston sekoitusta. Sillä saisi varmaan tehtyä pursotuksiakin.

      Poista
  3. Minä käytän ainoastaan tätä Pullahiiren ohjetta, se on niin ihanaa ettei olla vielä kyllästytty siihen :) Ja paljon teen tätä muillekin aina uudestaan ja uudestaan! Pullahiiren kalakakkukin on aivan ihanaa :) Minä olen aina tehnyt pyöreitä voileipäkakkuja helppouden takia ja kun kerran kokeilin neliskanttista niin siitä tuli ihan vino! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja huomasin, että minä muuten päällystän kakun 2dl kermaa + 200g tuorejuustoa seoksella joka on maustettu suolalla ja valkopippurilla. :)

      Poista
    2. Tuota kalakakkua minäkin ajattelin seuraavaksi testata!
      Ja kiitos tuosta päällysvinkistä, testaan seuraavaksi sitä. Luulen että sillä saisi tehtyä jo kunnon pursotuksiakin kakun päälle.

      Poista
  4. Tosi kaunis voileipäkakku tuo pyöreä! Hienot koristelutkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Olin (kerrankin) itsekin tyytyväinen omaan kakkuuni! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)