keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Savulohipiirakkaa sadepäivänä


Mistä tietää, että ulkona sataa vettä...?! No siitä että meidän kisut makaa kylki kyljessä olkkarin sohvalla. Nämä kisut eivät ihan liioiksi sisällä viihdy, mutta sateen sattuessa juoksevat kyllä heti sisälle kun ulko-ovi vaan vähänkin on raollaan.


Itse ei viitsi koko iltaa viettää sohvalla maaten, joten sadeilmalla on hyvä vaikka vähän...leipoa!! (Oikeasti siivoaminen tulisi enemmän tarpeeseen, mutta kun ei millään jaksa, se on niin kovin tylsää puuhaa....)
Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä suolaiseen piirakkaan gluteenittoman pohjan. Ystäväpiirissämme on yksi keliaakikko, joten täytyy itse testata näitä ohjeita ennen kuin laittaa vieraat maistamaan! :) Nuo gluteenittomat jauhot kun käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin normaalijauhot.
Ihan kelpo piirakka siitä kuitenkin tuli! Isännälle tein vielä kreikkalaisen salaatin kylkeen, niin on kuulemma töissäkin maistunut erinomaisena välipalana.

Kylmäsavulohipiirakka (gluteeniton)



Pohja:
100 g voita
2 dl Semperin hienoa jauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
½ dl juustoraastetta

Täyte:
150 g kylmäsavulohta
muutama kevätsipuli 
1 dl tilliä
2 dl ruokakermaa
1 dl emmental-juustoraastetta
150 g raejuustoa
2 munaa

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja painele ohueksi voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille (n. 26-28cm halkaisijaltaan oleva vuoka).
 Paloittele lohi ja hienonna tilli ja kevätsipuli. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Meidän Hilma vetäytyy vaatekaapin pimentoon nukkumaan, kun on sateista. Punkkipannan hajun perusteella voi jäljittää missä neito makoilee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, ihana Hilma!! <3 Meidän kisutkin varmaan etsivät kaikki mahdolliset pimeät nukkumakolot heti koiranpennun tultua taloon! :D
      Eikös teidän Hilma muuten ollut aika saman värinen kun meidän Lyyti....? Vai muistanko ihan väärin....

      Poista
  2. Kyllä, Hilma on kolmivärinen, vähän niin kuin tilkuista ommeltu. Ja hei, hienoa, että saatte pennun <3. Hän on suukoteltavan suloinen. Siitä se taas alkaa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)