maanantai 29. syyskuuta 2014

Viljaisat patongit


Olipas taas kiva viikonloppu! Isäntä lähti kavereiden kanssa reissuun ja minä & Viski otettiin kaikki ilo irti kaksin olosta. Tai eihän me ihan kaksin oltu. Oikeastaan nelisin, kun kisutkin oli kotona! ♥ Lauantaina olimme Salossa Ehyt-areenalla Pentupäivillä. Siellä vierähtikin mukavasti useampi tunti. Sieltä vielä sukulaisille kylään ja illalla oltiinkin molemmat niin väsyneitä että kaaduttiin melkein suoraan sänkyyn. Onneksi olin aamulla leiponut näitä ihania patonkeja Minkan ohjeella. Kyllä oli ihana iltapala teen kanssa! :) Tein puolikkaan annoksen (2 patonkia), mutta pistän tähän sen alkuperäisen ohjeen neljään patonkiin. Näitäkin patonkeja tulen varmasti tekemään uudelleen.

Viljaisat patongit (4 kpl)


5dl lämmintä vettä
1tl luomuhunajaa
2tl suolaa
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäleseitä
2dl kaurahiutaleita
6dl sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
oliiviöljyä

Mittaa vesi taikinakulhoon, sekoita suola ja hunaja joukkoon.
Lisää ensin ruisjauhot, vehnäleseet sekä kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.
Lisää muutama desi sämpyläjauhoja joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa kunnolla ja lisää taas muutama desi jauhoja.
Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja jatka vaivaamista. Lisää vielä noin kaksi desiä jauhoja tai sen verran että taikina irtoaa kunnolla reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja leikkaa neljään saman kokoiseen osaan. Muotoile patongeiksi ja asettele joko leivinpaperilla vuoratulle pellille tai patonkipeltien koloihin. Kohota liinan alla toiset puoli tuntia ja tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä.
Paista +225 asteessa 20-25 minuuttia.


Sunnuntaina Viski sai ensin leikkiä rotutoverinsa Pepin kanssa ja illalla vielä Parsonrusselinterrieri Jekun kanssa. Vauhtia siis riitti sunnuntainakin! :)


Mukavaa, syksyistä viikkoa kaikille lukijoille! ♥

15 kommenttia:

  1. Tällaiset patongit, sämpylät, leivät missä on tummempiakin jauhoja ovat mieleen meilläkin. Otanpa ohjeen heti talteen ja teen näitä kunhan saadaan lauantaina tekemäni sämpylät syötyä....tein ihan vaan K-kaupan sämpyläjauhoista ja voi kun niillä tuleekin hyvänmakuisia sämpylöitä. Viskille rapsutukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaura tekee vielä oman lisänsä tuomalla vähän suutuntumaa leipään, oli kyllä erittäin hyviä patonkeja!! Täytyykin pitää mielessä nuo K-kaupan sämpyläjauhot ja testata joskus.
      Viski kiittää rapsutuksista! ♥

      Poista
  2. Minkan reseptit on kovassa käytössä pitkäjärven pirkoilla! :D viski varmaan oli aika lumoissaan Jekusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkan reseptit on kyllä niin loistavia! :) Tänäänkin olis mulle tulossa ruokaa Minkan reseptillä, Late saa syödä tänään ihan mitä haluaa.... :D
      Joo Viski tykkäs tosi kovin Jekusta! ♥ Sillä on nyt joku ihme paniikki isoista koirista.... :/ Onneks Pepin kanssa ovat nähneet 1-2 kertaa viikossa ja leikkivät jo niin nätisti yhdessä.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää taas kerran ja ihania kuvia koiruuksista! Mäkin sain pitkästä aikaa jonkun kumman kohtauksen ja leivoin leipää, mutta siitä enemmän sitten, kunhan ehdin postata sen!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirakuvista puheenollen, on muuten aika haastavaa valotuksen kannalta kuvata vaaleaa ja tummaa koiraa samoihin kuviin.... :/ Jos toinen näyttää raikkaalta niin toinen näyttää vähän tunkkaiselta ja toisinpäin.
      Mielenkiinnolla jää odottelemaan sun leipäreseptiä!! ♥

      Poista
  4. Herkkua, olisikohan seuraavaksi näiden vuoro?

    VastaaPoista
  5. Oi, miten herkullisenb näköisiä patonkeja <3 Ja mitä silmäni näkevätkään :D Viski on kasvanut huimasti, komea poika :) Kävimme Onnin kanssa tänään terveystarkastuksessa ja sydän, polvet ja kaikki oli kunnossa, tuli hyvä mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy! ♥
      Viskistä on kyllä tullut komea poika! Saas nähdä kuinka komealta se sitten näyttää kun on ehtinyt mieheksi saakka... :)
      Voi ihana kuulla!!! ♥ ♥ Tärkeintähän se koirilla on juuri terveys, ulkonäöstä viis... Mutta Onni on komea & kaiken lisäksi terve, hieno homma!! Paljon rapsutuksia Onnille!!
      Meillä on lonkka- ja kyynärkuvat vasta parin vuoden iässä...sinne saakka pitää jännätä että paljastuuko kuvista jotain ei-niin-mukavaa.... :/

      Poista
    2. Viski on kyllä komia :) Meinaatteko mennä harrasrtamaan näyttelyitä tai tokoa Viskin kanssa?

      Meillä edellinen bulli oli jalostuksessa ja sai toistakymmentä kaunista ja tervettä pentua. Nyt itsellä ei ulkonäkö ollut tärkeää, kunhan terveenä saisimme koiran pitää <3

      Teillä on siis vasta kaksi vuotiaana kuvaukset? Meillä on 1v. ja siitä lähtien. Vielä jännätään p...atestiä, josta saa viitteitä munuaistoiminnasta. Bulleilla on ollut hieman ongelmia niiden kanssa. Peukkuja meidän ja teidän koiruuksille <3

      Poista
    3. Harrastellaan sekä että. Tokossa ollaan käyty jo parin kuukauden ajan. Meillä on aika oppivainen kaveri käsissä, saa nähdä mitä siitä vielä tulee, vai loppuuko into kun ikää tulee... Ja eka match-show on lauantaina ja sit ens viikon sunnuntaina mennään sakemannien pentukatselmukseen. Siitä se sitten lähtee! :) Viski ei kyllä tuu koskaan pärjäämään näyttelyissä, kun ei oo mikään näyttelylinjainen koira, mutta haluan silti käydä et oppii käyttäytymään niissäkin tilanteissa.
      Joo vasta 2-vuotiaana suositellaan ottamaan viralliset kuvat. Nää on kuitenki niin isoja koiria, että kasvavat aika hitaasti. Kyllä, peukkuja Viskille & Onnille! ♥

      Poista
  6. Vauhdikasta menoo näyttää olevan haukuilla :) Nyt alkoi tehdä mieli uunituoretta patonkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt patongin leivonta hommiin. Kun sen kerran tekee, ei kyllä enää osta patonkeja valmiina! :)

      Poista
  7. Kyllä on komioita patonkeja! Pitäisi kokeilla tuollaisia itsekin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)