tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sitruunainen persikka-rahkakakku


Pakko ihan ensin hehkuttaa, kun olen niiiiiin ylpeä itsestäni - tein viikonloppuna suursiivouksen keittiössä ja kyllä nyt on siistiä! Ihanaa kun näkee heti mitä mikäkin kaappi sisältää. Ne oli pitkään ihan uskomattoman kaaoksen vallassa. Nyt täytyy yrittää pitää hyvästä järjestyksestä kiinni. Ja koska olin ollut niin ahkera, niin eilen sitten palkitsin itseni yhdellä narsissilla ja kakun leipomisella. 
Me tosiaankin vietetään tänä vuonna pääsiäinen pohjoisessa, joten pitää näitä pääsiäisleivonnaisia yrittää edes muutama leipoa tässä ennen pääsiäistä. Ja pääsiäinenhän ei tule ilman persikka-rahkapiirakkaa. Parina edellisenä pääsiäisenä olen tehnyt Mustikkasuun -ohjeella ihan superhyvää piirakkaa, tästä pääset ohjeeseen. Nyt päätin kokeilla Maistuis varmaan sullekin! -blogista löytynyttä persikka-rahkakakkua. Eilen heti tuoreeltaan maistelin yhden palasen, ja nam, oli kyllä hyvää. Luulen että kun se on vuorokauden saanut makustua vielä jääkaapissa, niin tänään se on ihan superhyvää! ☺

Sitruunainen persikka-rahkakakku


Pohja:
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
2 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 iso prk (820 g) säilykepersikoita

Päälle:
säilykepersikoita

Kiille:
1/2 dl Hyytelösokeri Multia
1/2 dl vettä

Koristeeksi:
tomusokeria

Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sitruunan kuori sekä leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun pienen irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. Asettele pohjan päälle n. 8 säilykepersikan puolikasta. Sekoita kulhossa rahka, kuohukerma, sitruunan mehu, kananmunat, sokerit sekä perunajauho hyvin yhteen. Kaada rahkaseos vuokaan persikoiden päälle. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Leikkaa loput säilykepersikan puolikkaat ohuiksi siivuiksi ja koristele niillä kakun pinta. Mittaa pieneen kattilaan hyytelösokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hetki, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen hetki jäähtyä ja lusikoi sitten persikoiden päälle.


14 kommenttia:

  1. Reipas olit :) Mun on jo monta viikkoa pitänyt siivota keittiön kaapit, mutta aina se jotenkin unohtuu.... Kyllä mä ne ehkä kesään mennessä saan käytyä läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pelottavan paljon tuli pois heitettävää tavaraa... Yhdes herkkukaapis oli esim. 5 pakettia popcorneja. Ja meil ei edes kukaan syö popcorneja! ☺ No, sainpahan niistä ne pahvit hyvään käyttöön, kun piilotan niiden sisään lihapullia ja annan Viskin tonkia herkut pois! ☺
      Tsemppiä urakkaan ♥ Sanotaanko että nyt on paljon helpompi elää kun on saanut edes alakertaa vähän siistimmäksi. Vielä olis yläkerran ja navetan siivous edessä....

      Poista
    2. Meillekin kertyy aina keittiönkaappeihin kaikkia omituisia purkkeja ja purnukoita, jotka ei sitten kumminkaan kelpaa kenellekään. En tiedä kuka niitä sinne kiikuttaa :)

      Poista
  2. Voi slurpsis millanen piirakka :p Tätä täytynee kokeilla jossain välissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanan sitruunaista. Ja luulen tosiaan että se on tänään vielä parempaa kuin eilen! ☺

      Poista
  3. Nam, mitä herkkupiirakkaa :) Minulta löytyy kaapista iso purkillinen säilykepersikoita, joten tämä menee ehdottomasti kokeitavien listalle. Rahkaleivonnaiset ovat kyllä herkullisia ja tuovat mukavan pääsiäisfiiliksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit jalat suustani! ☺ Rahkapiirakat ja pääsiäinen kuuluvat vaan niin täydellisesti yhteen!!

      Poista
  4. Toi kakku on kyllä ihanan näköinen! Pitäisi kyllä pääsiäisen kunniaksi tehdä tuollainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan kävitkin katsomassa sen alkuperäisen version tästä kakusta ja se on ihan SUPERUPEA! Mulla vähän loppu persikat kesken, joten jäi tuo koristelu vähän kotikutoisen näköiseksi.... ☺ Mutta onneksi se ei makuun vaikuttanut mitenkään.

      Poista
  5. Namskis :) Sielläkin ollaan jo suut makiana, ihanalta kuulostaa ja sitruuna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Pääsiäisen lähestyessä on syytä jo hyvissä ajoin pistää suut makiaksi... ☺

      Pääsiäinen ♥ sitruuna!

      Poista
  6. Se on aina mukava tunne, kun saa kaapit ja muut paikat järjestykseen. Kunhan saisi sitten vielä pidettyä sen järjestyksen. Itse siivosin keittiön kaapit joulun alla, ja nyt jo alkaa näyttämään siltä, että jotain tarvitsisi taas tehdä.;)

    Hienoa, että pidit tästä kakusta! Ja maku tosiaankin vain paranee tällaisissa. Eli seuraavana ja sitä seuraavana päivänä on entistä parempaa, jos vain kakkua sattuu vielä olemaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, älä muistuta ☺ mullakaan ei siis varmaan kauaa mee kun kaapit on taas samassa kunnossa kun ennen siivousta. No, jos ei ihan tulis ostettua kymmentä pakettia sellasta ruokaa josta me ei edes tykätä.... ☻
      Mun kakku ei ihan päässyt sellaiselle "kauneustasolle" kuin sun kakku, mutta varmasti oli yhtä hyvää ainakin! ♥

      Poista
  7. Kaapissa olisi persikoita... Kokopäivän on mieleni tehnyt piparminttu juustokakkua, mutta pitäisiköhän kokeilla tuollasta seuraavaksi...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)