tiistai 8. syyskuuta 2015

Harira-keitto


Yritin viime viikolla ystävystyä aika lailla uuden tuttavuuden kanssa, nimittäin kikherneitten. Hyvää hummusta olen joskus ulkomailla syönyt, mutta muuten yhteiset hetket näiden palleroiden kanssa ovat olleet vähissä. Ja ehkä meidän ystävyys jatkuu vielä. Ainakin seuraavaan kokeiluun saakka. Aika jauhoisiahan ne ovat, mutta soseutettuna keiton joukkoon olivat oikeinkin makoisia. Kikherneet tuovat vähän ruokaisuutta kasviskeittoihin, ja varmaan pitävät myös nälkää hieman kauemmin loitolla. Ja jos tätä keittoa testaatte, niin älkää unohtako noita keiton "päällisiä". Ne kruunasivat kaiken. Keiton ohje on Turkkarin ruokaliitteestä 2/2015. En vaan kuollaksenikaan muista, että kuka henkilö tämän reseptin takana oli.

Harira-keitto


1 sipuli
öljyä paistamiseen
1½ rkl harissaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl jauhettua korianteria
2 valkosipulinkynttä
n. 250 g säilykekikherneitä
2 prk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
2 tl muscovadosokeria

Pinnalle:
turkkilaista jogurttia
kikherneitä
tuoretta persiljaa
tomaattihakkelusta

Paista sipuli kattilassa runsaassa öljyssä. Lisää harissa, tomaattipyre ja korianteri. Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli ja puolet kikherneistä. Kaada kattilaan tomaattimurska. Lisää kasvisliemikuutio, suola ja mustapippuri sekä muscovadosokeri. Keitto saa kiehua tovin ja maustua rauhassa noin puolen tunnin ajan. Hienonna keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
Jaa keitto annoksiin, lisää pinnalle loput kikherneet ja ruokalusikallinen turkkilaista jogurttia. Koristele tuoreella (lehti)persiljalla ja tomaattihakkeluksella.


Tässä vielä kuvia meidän "pahasta parista" ♥


"Minä suojelen sinua kaikelta, mitä ikinä keksitkin pelätä." ♥

2 kommenttia:

  1. Myöhästyneet hääpäivä onnittelut! Täällä ollaan kyllä kuulolla, mutta sen verran on pitänyt kiirettä viime aikoina, että kommentoinnit on jäänyt vähiin :) Teidän pahasta parista näyttää tulleen hyvä parivaljakko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suvi ♥
      Teillä on taas herkuteltu ja vietetty ihanaa yhdessäoloaikaa, ihan parasta ♥
      Joo ne on kyllä aika hauska parivaljakko. Varsinkin vielä kun niillä on sen verran tuota kokoeroa! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)