torstai 10. syyskuuta 2015

Mustikkakakku (vehnätön)


Mulla on ollut kauhea ongelma, että miten saan tehtyä kääretorttua, koska en voi käyttää vehnäjauhoja enkä perunajauhoja. Jos on kertoa vinkkiä, niin antakaahan tulla! ☺
Tämän version löysin joltakin Facebookin Fitness-sivustolta. Tässä on periaatteessa kääretorttupohja, mutta tämä vain leikattiin kahtia ja koottiin kakun muotoon.
Ja mitäköhän mieltä olin tuosta pohjasta...?! No, minusta se maistui aika pannukakkumaiselta, ei niinkään kakkumaiselta. Mutta...eihän pannukakkukaan pahaa ole, ei ollenkaan. Se vaan ehkä vaatisi hieman enemmän täytettä väliin, kuin mitä minä laitoin tähän kakkuun. Ei ollut jääkaapissa kuin yksi kermapurkki, johon sötkötin sekaan vähän turkkilaista jogurttia. Täytettä oli ihan liian vähän, jolloin pohja pääsi liikaa maistumaan.
Eli jos kokeilette, niin pistäkäähän runsaasti täytettä kehiin! ☺ Aion kyllä itsekin kokeilla uudestaan, mutta korvaan nuo riisijauhot kookosjauhoilla. Saas nähdä mitä sit saan aikaiseksi....

Mustikkakakku (vehnätön)


5 munaa
1,5 dl raakaruokosokeria
1 dl mantelijauhoa
1 dl riisijauhoa

Vatkaa munat & sokeri. Nostele jauhot munasokerivaahdon sekaan varovasti.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kumoa torttu toiselle leivinpaperille. En sokeroinut toista leivinpaperia, niinkuin yleensä olen tehnyt. Mutta hyvin irtosi.


Väliin pistin tosiaan 2 dl vispikermaa, hieman turkkilaista jogurttia, mausteeksi vähän intiaanisokeria, mustikoita ja Fazerin mustikkasuklaata.


Arvaa onko ollut hauska seurata kuinka tämä pikkuneitimme ihmettelee kaikkea hänelle uutta ♥ Mustikat, nuo maailman kummajaiset. Mitä ihmeen ainetta ne oikein on. Vähän piti haistaa, koskea, maistaa. Kunnes tuli isoveli Viski, söi mustikan ja pilasi kaiken... 


4 kommenttia:

  1. Pikkukissu on kyllä suunnattoman suloinen tapaus ♥

    Miten oot nyt voinut? Onko tuosta ruokavaliomuutoksesta ollut apua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aika ihana ♥ Harmittaa vaan kun Lyytistä on tullut vielä suurempi "lapanen" pennun tultua taloon. Antaa Pimun kiusata itseään ja antaa Pimun syödä hänen ruuat jne jne.... En tiedä oliko Lyytin kannalta sittenkään järkevää ottaa toistaa kissaa. Mutta kun Tyynen kanssa olivat aina niin paita ja perse. Ehkä hän ei ole vieläkään selvinnyt Tyynen pois menosta.... :(

      Vatsa on voinut ihan älyttömän paljon paremmin!!! Enää ei ole sellaista kaasupallo-oloa syömisen jälkeen! ☺ Sais vaan vielä tuon ihon kuntoon. Tarvii varata uusi aika tälle mun "noitatohtorille" ja kysäistä että mitäs tuon ihon kanssa nyt tehdään. Pitääkö vieläkin jättää jotain ruoka-aineita pois tms....

      Poista
    2. Ihana kuulla, että vähän on jo helpottanut! Toivottavasti ihokin paranisi pian. Mä kävin just allergiatesteissä, eikä mitään allergioita onneksi ollut. Vaikka kyllä mä sen jo tiesinkin. Nyt ei Emman tarvi jännittää, että jouduttaisiin kissoista luopumaan.

      Poista
  2. Ihania kuvia pikkukisusta :). Minä olen kissaihmisiä, mutta mieheni ei valitettavasti pidä kissoista, joten meillä ei tällaisia söpöläisiä ole.

    Gluteenittomaan leivontaan sopii tosiaan hyvin mantelijauhot ja kookosjauhot. Kookosjauhot imevät kosteutta tosi paljon, joten nestettä tarvitsee enemmän kuin muiden jauhojen kanssa. Minullakin on muuten blogissa yksi gluteeniton kääretorttuohje, jossa olen käyttänyt sekä kookosjauhoja että kookoshiutaleita, maissitärkkelyksen lisäksi. Eli perunajauhothan voi hyvin aina korvata maissitärkkelyksellä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)