tiistai 1. syyskuuta 2015

Pienet annosmunakkaat


Mulla on jo pitkään ollut kaapissa silikonisia muffinssivuokia ja olen miettinyt, että mitä ihmettä niillä tekisin. Ja nythän niille löytyi käyttöä ja tähän käyttöön ne olivatkin oikein passeleita. Ei jäänyt minimunakkaat kiinni vuokiin, niinkuin olisi ihan satavarmasti käynyt jos olisi käyttänyt paperivuokia. Annosmunakkaat on käteviä ottaa vaikka retkievääksi. Erinoimaisia myös sekä aamu-että iltapalalla. Ohje on RuokaPirkka -lehdestä 1/2014.

Pienet annosmunakkaat
n.12 annosta


1 pkt pekonia
1 sipuli
1 punainen paprika
6 kananmunaa
1 dl maitoa/ruokakermaa
n. 1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Leikkaa pekoni kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja hienonna paprika. Kypsennä pekoni paistinpannulla. Lisää sipulit kuullottumaan. Lisää lopuksi myös paprikakuutiot. Siirrä pannu pois levyltä. 
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita joukkoon maito/kerma ja mausteet. Lisää pekoniseos munamaitoon.
Jaa munaseos tasaisesti silikonisiin muffinssivuokiin (voit myös käyttää voideltua muffinipeltiä) siten, että ne tulevat lähes täyteen. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jos käytät muffinipeltiä, irrota munakkaat varovasti muovisen tai puisen lastan avulla.


 Ja nyt kun munaruoista jo puhuttiin, niin jatketaan vielä hetki niistä. Munakasrullat on ihan meidän suosikkiruokia. Rullanhan voi tehdä kokonaan ilman jauhojakin, niinkuin esimerkiksi tämä tonnikala-munakasrulla on tehty, mutta itse tykkään enemmän tästä "normaalista" pohjasta. Teimme tällä perusohjeella, vaihdoin vain gluteenittomat jauhot riisijauhoon. Minähän en saa syödä edes noita gluteenittomia jauhoseoksia, koska yleensä niihin on kaikkiin lisätty perunajauhoa (perunatärkkelystä). Mutta riisijauhot toimivat tässä(kin) erittäin hyvin.



4 kommenttia:

  1. Nam! Tuollaisiahan voisi kokeilla, kuhan ensin löytäisin miun silikoniset muffinssivuoat. En ole niitä kertaakaan käyttänyt, mutta kun olisin niitä viime viikolla tarvinut en löytänyt niitä. Täytyis vissiin tehdä kaapeille syys siivous. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muutkin ovat miettineet mitä ihmeen käyttöä on silikonisille muffinssivuoille! ☺ No tässä ainakin yksi käyttötarkoitus. Eikä ollenkaan turha sellainen.

      Poista
  2. Ovatpas kyllä näppäriä. Minullakin olisi silikoniset muffinssivuoat jossain, kun vaan muistaisin että missä. Munakasrullat ovat myös herkkua, pitäisi itselläkin testata joskus tuo täysin jauhoton rulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakasrullat on meillä aina sellainen ruoka "mitä tehtäis, ei oikein oo mitään jääkaapissa. Tehdääks munakasrulla? Joo." Aina löytyy pakastimesta sen verran jotain lihaa ja kasviksia että saa laitettua munakasrullan täytteeksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)