keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Possua ja kasviksia osterikastikkeessa


Mä en ole vieläkään päässyt yli siitä, kuinka hyvää ruokaa tuli eilen tehtyä!!!! ☺ Ja minähän siis en ole ollut ikinä mikään aasialaisen ruoan ystävä. Mutta tämä vei kyllä kielen mennessään. Ja ajattelin jopa rohkaistua menemään pitkästä aikaa kiinalaiseen ravintolaan syömään. Josko tulisi maisteltua jopa jotain ihan uusia makuja siellä. Täytyy sanoa, että kyllä on kiva vanheta, jos sen myötä saa näitä ihan uusia makuelämyksiä! ;) Tämä ruoka oli kaiken lisäksi ihan sikahelppo ja älyttömän nopea tehdä. Ostin tarjouksesta 2,5 kiloa kassleria ja pistin sen neljään osaan. Kolme osaa pääsi pakkaseen odottamaan seuraavia kokkailuja ja yksi päätyi tähän ruokaan. Ja oli kyllä HYVVÄÄÄÄ!!! ♥ Osterikastike oli mulle ihan uusi tuttavuus ja mielellään jatkaisin tätä meidän orastavaa ystävyyttä. Jos jollain on vinkata muitakin saman tyylisiä reseptejä joihin sitä vois käyttää, niin otan vinkkejä enemmän kuin mielellään vastaan.
Resepti on napattu joskus jostain Kotivinkistä. Löyty vain lipaston syvyyksistä tämä yksi ainoa sivu, joten en tiedä edes minkä vuoden lehti on kyseessä. Mutta samapa tuo, pääasia että tämä ihana ruoka löysi tiensä meidän kotiin! ♥

 Possua ja kasviksia osterikastikkeessa


300 g porsaanlihaa (kassleria tai ulkofileetä)
1 pieni parsakaali
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 dl osterikastiketta
1-2 rkl seesaminsiemeniä

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli. Halkaise, poista siemenet ja paloittele paprika. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi.Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy vokissa tai laakeassa paistokasarissa. Ruskista lihat nopeasti ja lisää kasvikset sekä valkosipuli. Paista kasviksia muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät.
Lisää lopuksi osterikastike ja kuumenna vielä kerran. Viimeistele annos seesaminsiemenillä. Tarjoa sellaisenaan tai riisin/nuudeleiden kanssa.

P.S. Luulen että suolapähkinät sopisivat myös hyvin tähän ruokaan! ;)


Olen tainnut ennenkin hehkuttaa, että syksy ♥ on mun lempparivuodenaikani. Ihanat, viileät ja sumuiset aamut. Viilenevät ja pimeät illat. Ihanat, syksyiset tuoksut. Huikeat värit luonnossa. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kuvat puhutkoot puolestaan.
(Kuvat otettu sunnuntai-iltana.)


4 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen resepti!
    Ja niin ihanat syyskuvat - mäkin tykkään että syksy ja viileys tuli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tehtiin tätä samaa ruokaa heti seuraavana päivänä uudestaan! Kertoo siis jotain sen hyvyydestä! ☺
      Syksy on kyllä ihan parasta aikaa. Monille ihmisille se tarkoittaa pelkkää vesisadetta, mutta mulle se on ihan kaikkea muuta! ♥

      Poista
  2. Ihanan tunnelmallisia kuvia ♥ Mä kanssa tykkään just tästä ajasta, loppukesä ja alkusyksy on ehdottomasti parasta aikaa.

    Meillä aasialaisia ruokia syödään aika usein, sillä ovat niitä harvoja ruokia, jotka kelpaavat kaikille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, loppukesä ja alkusyksy on ihan parhaita vuodenaikoja!! ♥
      Mun tarviikin mennä selailemaan taas sun reseptiarkistoa.... ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)