perjantai 31. toukokuuta 2019

Jos jonkinlaista pizzaa (VHH)


En itse noudata mitään tiettyä ruokavaliota. Vatsani onneksi nykyisellään kestää ihan mitä vain ruokaa ja  juoksuharrastus pitää huolen siitä, että ruokaa kyllä kuluu ja paljon. Ainoa ruokavalio mitä yritän noudattaa on se, että ruoka olisi aina maistuvaa ja se sisältäisi mahdollisimman paljon kasviksia.
Mutta silti on kiva kokeilla erilaisia erikoisruokavalioille kehitettyjä reseptejä. Ihan jo senkin takia jos tulee joskus kyläilemään joku joka noudattaa jotakin tiettyä ruokavaliota / dieettiä / kärsii allergioista, olisi ainakin joku luottoresepti mitä voisi valmistaa.

Tässä kahdella eri reseptillä tehtyä vähähiilihydraattista pizzaa. Ehkä näitä uskaltaa vähän huolettomammin syödä vaikka koko pellillisen kerralla, kun jos söisi pelkkää vehnämössöä koko pellillisen. Mutta faktahan on se, että mikään ei voita kunnon itse tehtyä pizzaa! 😋

Kutsu vapauteen -blogista löytynyttä pizzaohjetta tuli testattua oikein kahteen kertaan. Ekassa pellillisessä täytteinä katkarapu-kylmäsavulohi ja toisessa perinteinen kinkku, ananas, aurajuusto. Tämä ylsi kyllä ehdottomasti mun suosikkilistalle. Tämä on sellaista hyvän pizzan ja herkullisen piirakan välimuotoa.

Vähähiilihydraattinen pizza
pellillinen

2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl mantelijauhoa
2 rkl karkeaa psylliumkuitua
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mieleisesi täytteet

Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska aika saattaa vaihdella uunista riippuen. Lisää vielä täytteet pohjan päälle ja laita pizza takaisin uuniin, kunnes juusto on sulanut kunnolla.

Kalapizza
Kinkkupizza


Toinen pizza jota (lopultakin) kokeilin, oli pizza kukkakaalipohjalla. Ja tämäkin vähähiilihydraattinen. Ohjeen bongasin Hyvää ja halpaa -ruokakirjasta. Tähän pizzaan täytteeksi päätyi meetvurstia, tomaattia, paprikaa ja sipulia.


Kukkakaalipizza

400 g kukkakaalia
2 kananmunaa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
valitsemasi täytteet

Huuhtele kukkakaali ja aja tehosekoittimella "riisimäiseksi". Sekoita kukkakaali, kananmuna sekä parmesaanijuusto kulhossa. Muotoile massasta pizzapohja ja paista noin 25 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.


Ja jos pitää vastata kysymykseen, että maistuuko kukkakaalipizzassa kukkakaali, niin en oikein osaa vastata. Valkkasin tahallani täytteeksi voimakkaan meetvurstin ja sen alta se ei ainakaan oikein maistunut. Ja huijasin jopa tuon mieheni syömään tätä sanomalla että se on tehty "erikoisjauhoista", tuskinpa tykkäät siitä. Mutta niin vaan oli pizza hävinnyt jääkaapista, eli ei varmaan kukkakaali liikoja maistunut. 😉😇


8 kommenttia:

  1. Kääks! Ihania pitsoja! ♥ Mä olisin niin tahtonut tänään pitsaperjantain mutta en vaan jaksa toimeentua töiden ja tilausleipomusten jälkeen mihinkään... sohva on mun paikka tänään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! <3 Eiköhän tuollaisen urakoimisen jälkeen se sohva ole ihan tervetullut vaihtoehto ja mikseipä vaikka tilauspizzatkin... ;)

      Poista
  2. Näyttävät tosi hyviltä! Mielenkiintoiset pohjat , on nämä otettava "to do"-listalle kyllä.

    VastaaPoista
  3. Hei! Paljonko VHH pohjaan tulee munia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tuhannet kiitokset huomiosta!!! <3 Kaksi munaa on oikea määrä. Nyt on myös ohje korjattu!

      Poista
  4. Kommentoin tätä postausta, mutta onkin kadonnut jonnekkin. :o Tuo kukkispohja ensimmäisenä testiin. :) Vaikuttaa hyviltä molemmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Erittäin positiivisia ylläreitä molemmat! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)