maanantai 21. lokakuuta 2013

Synttäritarjoiluja

Isäntä juhli syntymäpäiviään viime viikolla. Ja minulla kun oli niiiin hienoja suunnitelmia mitä hänelle leipoisin: Late Lammas -kakku, tietenkin kalakakkua kalamiehelle jne jne. Ja isännän omissa toiveissa oli käpykakku. Mutta mutta...kaikki nämä hienot ideat jäivät tietenkin sitten toteuttamatta. Lupasin, että teen hänelle vielä kunnon kakun ennen seuraavia syntymäpäiviä. Saas nähdä koska saan aikaiseksi! :) 
Ehkä sen kalakakun viimeistään silloin, kun ensimmäinen lohi tarraa onkeen! :)

Mutta jotakin sentään sain pöytään taiottua, ettei vieraiden tarvinnut kynsiä pureksia kahvin kanssa! :)


 Suolaisen piirakan virkaa toimitti Etelän piiras, ohje löytyykin jo blogista, KLIK.  
Ja kakun virkaa toimitta mansikka-pätkiskääretorttu, tämäkin ohje löytyy jo blogista, KLIK.


Seuraavassa "kattauksessa" syötiin lähes samanlaista suolaista piirakkaa kun edellisenäkin päivänä, mutta jauhelihan sijaan käytin kinkkua ja sulatejuustoa korvasi ruohosipulituorejuusto.
Tarjolla oli myös mustaherukka-suklaakakkua, jonka ohje myöskin löytyy jo täältä blogista, KLIK. Samaista kakkua nautittiin hääjuhlassammekin.




Kyllä ne synttärit saatiin näilläkin antimilla juhlittua! :)

13 kommenttia:

  1. Onnittelut isännälle :) Melkoiset synttäritarjoilut oot loihtinut! Kelpaisi kyllä mullekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitetään onnittelut! :) Minä olen siitä onnellisessa asemassa että olen tuota isäntää hiemna vanhempi, eli mielellään juhlistan hänen synttäreitään! ;) Omista ei sitten viitsikään puhua mitään..... :D

      Poista
  2. No, herkulliset ja runsaat antimethan nuo on! Jos ei noilla saa juhlittua, niin ei sitten millään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Taitaa vaan olla niin että nälkä kasvaa syödessä! :) Katselee muiden blogeja ja huomaa kuinka ihania herkkuja siellä loihditaan, tuntuu ettei omat "tavanomaiset" herkut enää saa tyydytettyä omaa leipomisnälkää!
      Mutta siitä kai tässä "harrastuksessa" osittain onkin kyse. Pakkomielteestä aina kokeilla jotakin uutta! :)

      Poista
  3. Ää mullon ikävä sun leipomuksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mulla on ikävä sua!! <3 No sit kun tuut lomalle, niin vietetään kunnon syöminkejä!!!!! :) Sillon on niin luultavasti niin kylmäkin täällä, että ei oikein voi tehdä muutaku syödä.... ;) ja ehkä kattoo kaikki sulta väliin jääneet Salkkarit!! :)

      Poista
  4. Ei ole kyllä ollenkaan vaatimattomat tarjoilut, päinvastoin!! Kyllä olisin mielelläni pöydän ääressä ollut nauttimassa näistä herkuista.:) Itse teen aina vieraille jo moneen kertaan kokeiltuja & hyväksi havaittuja reseptejä. Oma perhe toimii sitten uusien ohjeiden koekaneina.;) Tuo mansikka-pätkiskääris on minulle ihan uusi juttu - kuulostaa oikein ihanalta! Täytyy vissiin kokeilla.:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No noin mäkin oon toiminut aina, että testaan leipomuksia aina työporukalle/kotona aina ensin, ja sit vasta hyväksi havaitut reseptit pääsevät juhlatarjoiluihin! :) Olen ajatellut että olen tylsä, mutta ehkä olenkin vaan fiksu ja estän tarjoilukatastrofit! :D

      Poista
  5. Aaawww... tuo mansikka-pätkis -kääris on ihan huikee. Täytyy kokeilla, vaan miten mä onnistun olemaan syömättä niitä pätkiksiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Vielä parempaa saa kun tekee kunnon tuoreista mansikoista soseen, tai pistää niitä kunnon palasina kääretortun väliin. Mutta jos on kiire aikataulu, niin hyvä hillo ajaa saman asian! :)

      Poista
  6. Muumimukit bongattu! ;-) Mun mies on vissiin menny ihan sekasin ku sain taas yllärilahjaks uuden muumimukin, nyt oli vuorossa toi ihana vaaleanpunainen Niiskuneiti :-)

    Ihanat tarjoilut oot loihtinut! Mansikka ja pätkis kuulostaa sellaiselta yhdistelmältä, et sitä on varmaan pakko kokeilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin bongattu!! :) Huomasitkos että on myös muumilaseja?! :) Ja muumilusikoita, ne vaan eivät taida kuvassa näkyä...
      Voih, koskakohan mä saan isännältä ekan muumimukin...? Täytynee vähän vihjaista taas! ;)
      Kannattaa testata mansikkaa & pätkistä kääretortun väliin. Meillä käytetään yleensä samaista yhdistelmää kakkujenkin välissä.

      Poista
    2. Ai tosiaan, muumilasejakin! :-) Onko sulla pysynyt kaikki ehjinä? Mulla on kuusi muumilasia lohjennut kaikki ihan samalla tavalla lasin yläreunasta, sellainen pieni pala siis lähtenyt irti :-( Huomasin myös kirpputorilla myynnissä muumilaseja, joissa oli kans muutamassa ihan samanlainen kolo yläreunassa kuin mitä omiin laseihini tuli. Siks en oo enää uskaltanut ostaa niitä, vaikka aina kaupassa ihailenkin. Ehkä mulle on sit vaan sattunut laseja just jostain huonosta erästä..? :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)