perjantai 21. helmikuuta 2014

Pizzaperjantai

Mistä on tehty kunnollinen lätkän kotikatsomo?
No tietenkin (omatekoisesta) pizzasta & oluesta. Ja sitähän riittää viime lauantaisen Tallinnan reissun jäljiltä.... :)


Yleensä teen pizzapohjan aina samalla, Pastanjauhajien ohjeella KLIK. Mutta vaihteluhan virkistää, ja tällä kertaa testattiin Pastanjauhajien toista pizzapohja ohjetta.Tämä oli ihan äärimmäisen helppo, valmistelut vaan veivät vajaan vuorokauden. Tein pizzapohjan kaksinkertaisena ja sain sillä aikaiseksi kaksi pellillistä pizzaa.

Vaivaamaton pizzapohja

  500 g vehnäjauhoa
1 g (1/4 tl) kuivahiivaa
16 g (2 tl) merisuolaa
3,5 dl vettä

Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä vähitellen ja sekoittele puuhaarukalla tai käsillä, kunnes ainekset ovat yhdistyneet kunnolla suhteellisen tasaiseksi tahnaksi.
Peitä kulho muovikelmulla tai pyyhkeellä ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä yön yli eli n. 18 tuntia, tai kunnes se on paisunut yli kaksinkertaiseksi. Kohotuspaikan lämpötila vaikuttaa kohoamisnopeuteen.
Kun taikina on kasvanut riittävästi, se on valmis leivottavaksi. Jystä se nyrkeillä tai puristele käsissäsi kasaan, revi sopivankokoisiin palasiin ja kauli tai venyttele jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.

Toiseen pellilliseen tuli täytteeksi:
tomaattimurskaa
kylmäsavulohta
suolakurkkua
smetanaa
mozzarellajuustoa
juustoraastetta



Ja toisen pellillisen täytteet:
 tomaattimurskaa
kinkkusuikaleita
tomaattia
paholaisenhilloa
juustoraastetta
vuohenjuustoa



Jälkimmäinen pizza oli ehdoton suosikkini. Rakastan tuota vuohenjuuston ja paholaisenhillon yhdistelmää! Hillo saatiin mun vanhemmilta joululahjaksi. Täytyy vinkata äidille että sitä voisi tehdä vaikka vähän lisää..... ;)
Nyt on hyvä mennä oman vatsan viereen nukkumaan!
Oikein mukavaa ja maukasta viikonloppua kaikille!!! :)

5 kommenttia:

  1. Namskis, herkullisen näköstä!! Määki kerran kanapizzaan laitoin paholaisenhillua ja vuohenjuustua, älyttömän hyvä kombinaatio, jos niistä tykkää. Mullapa onki hillot päässy loppumaan, pitäs taas satsi keittää... nii ja rucola passaa pizzan päälle niinku nyrkki nakkikopin jonosa silimään eli hirmu hyvin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kävinkin ihastelemassa teillä tehtyjä herkkuja, ihan tuli vesi kielelle!! :)
      Me ollaan saatu hillot aina mun äidiltä, ja täytyykin sille vihjasta että tekis lisää, on niin hyvää tuo paholaisenhillo, etenkin vuohenjuuston kanssa!!

      Poista
  2. Mahtavan herkullisen näköisiä pizzoja!

    Mulla on ollut pizzakivi ostoslistalla jo pitkään, mutta vielä se on kaupassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!!! :) Pizzat upposivat kyllä parempiin suihin aika nopeasti.... ;)
      Meilläkin olisi tuo leivinuuni, mutta kovin olen sitä ollut laiska käyttämään näissä pizzahommissa. Vaikka muuten uunissa aika paljon ruokaa teenkin.

      Poista
  3. Hyvän näköistä suomipizzaa ja varmasti maukastakin, mutta minun mieleeni täytteitä on ihan liikaa. Itse tykkään ohuesta ja rapeasta pohjasta, jonka päälle ei laiteta noin paljon täytteitä, koska silloin pizza vetistyy. Ohut pizza paistetaan tosi kuumassa (+250) uunissa ja vain 1-2 min. Kaikilla on tietenkin oma tyylinsä ja makunsa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)