torstai 3. huhtikuuta 2014

Hidasta kanaa savipadassa & omppujälkkäriä

Vähänkö on ihanaa aamulla ennen töihin lähtöä laittaa ruoka savipataan ja leivinuuniin ja kun yhdeksän tunnin päästä tulee väsyneenä töistä kotiin, on ruoka valmiina uunissa. Kyllä leivinuuni vaan on niin paras keksintö! 
Jos käytätte kunnon savipataa (joka siis on ihan paras juttu näissä leivinuuni hommissa), niin muistakaahan liottaa sitä vedessä ennen uuniin laittamista. Ettei tapahdu mitään halkeamisia. Oman patani olen saanut äidiltä, ja kyllä tämä onkin ollut kovassa käytössä. 


Viipaloin pataan ensiksi muutamia perunoita. Perunoiden päälle kaadoin vähän vettä ja laitoin puolikkaan kanaliemikuution. Sekaan olisi sopinut myös kasviksia, mutta niitä meillä ei sattunut tällä kertaa jääkaapissa olemaan.
Sitten vaan kanat päälle (+kanojen päälle mausteita) ja savipata uuniin.


Ja töistä tullessa kotona odottikin herkullinen ruoka valmiina! Kylkeen vaan vähän tuoretta salaattia ja avot! Kyllä on ruoan tekeminen helppoa.
Jälkkäriksi tein omenapaistosta.

Omenapaistos


n. 1 kg happamia omenoita
n. 2 tl kanelia

Kuorrutus:
50 g voita
2 dl ruokakermaa
2 dl sokeria
3½ dl kaurahiutaleita

+vaniljajätskiä

Poista omenoista siemenkodat. Kuori ja viipaloi omenat. Levitä viipaleet uunivuokaan ja sirota pinnalle kanelia. 
Sekoita ja kiehauta kuorrutuksen ainekset kattilassa. Levitä kuorrutus omenoille. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, ettei paistoksen pinta tummu liikaa. Tarjoa vaniljajätskin kanssa.

Meillähän tää paistos oli tietenkin taas leivinuunissa. Olin just laittanut pellin kiinni, kun pistin paistoksen sinne. Kekäleet vielä hehkuivat hieman, eli voi jo siitä päätellä että meidän paistos ei uunissa viihtynyt kun n. 15 minuuttia! :)

8 kommenttia:

  1. Pikkaisenko olisi hienoa tulla kotiin, ja valmiin ruoan tuoksu leijailisi ovella vastaan. Harmi, kun ei ole leivinuunia, eikä sellaista meille oikein saa enää saisi sopimaankaan. Kotona oli leivinuuni, ja olihan se kätevä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen koko ajan oppinut lisää leivinuunin lämmittämisestä ja siinä kokkailusta. Aluksi olin tosi arka tekeen mitään leivonnaisia siinä, vaan aina tuli käytettyä sähköuunia. Mutta eihän sitä opi ellei harjoittele. Hiukan se yleensä ottaa hieman enemmän aikaa, mutta on kyllä ollut sen arvoista. Mutta esim. tuo savipatahan toimii ihan samalla tavalla myös sähköuunissa.

      Poista
  2. Leivinuuni olisi kyllä niin kiva!! Namskis omppu-kaurapaistokselle jädellä :) Terkuin, rva Lahoa rautaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä täytyy vähän herkutellakin! :) Yleensä kaikki leipomukset aina menevät jollekin muulle, mutta tämä syötiin ihan kahteen pekkaan! :)

      Poista
  3. Kuullostaa ihanalta päivältä :) Leivinuuni todellakin olisi mahtava, nautihan omastasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nautin, kiitosta vaan! :) Pikku hiljaa sitä oppii käyttämäänkin.

      Poista
  4. Hyvältä näyttää, pitäis varmaan munkin kaivaa savipata naftaliinista, en ymmärrä miksen ole ymmärtänyt sitä aikoihin käyttää, siinähän voisi tehdä vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti savipadasta pölyt pois ja kehiin! :) Olen kyllä niin tyytyväinen että äiti raaski omastansa luopua. On ihan viikottaisessa käytössä meillä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)