Tämän taivaallisen porkkanakakun myötä on hyvä toivottaa kaikille blogini lukijoille oikein rauhaisaa ja toivottavasti myös erittäin aurinkoista PÄÄSIÄISTÄ!!
Nyt nautitaan vapaapäivistä ja auringon paisteesta! :)
Porkkanakakku (piirakkavuoallinen)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl porkkanaa raastettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
Kuorrutus:
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
100 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelirouhetta tms koristeeksi
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja sulata voi. Sekoita
kulhossa isolla lusikalla kaikki taikinan ainekset listan
järjestyksessä. Voitele ja jauhota piirakkavuoka, kaada taikina vuokaan
ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla n. 20-30 minuuttia, eli
kunnes kakku on juuri ja juuri kypsynyt.
Ota tuorejuusto ja voi
lämpeämään kulhoon samaan aikaan, kun aloitat tekemään taikinaa. Vatkaa
tuorejuusto ja voi tasaiseksi massaksi ja lisää siihen 1 dl tomusokeria
kerrallaan, toista kunnes kaikki tomusokeri on käytetty ja lisää lopuksi
joukkoon myös vaniljasokeri. Vatkaa koko kuorrutetta vielä täysillä
tehoilla muutama minuutti, että kuorrutteesta tulee ihanan ilmavaa.
Levitä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle, koristele
mantelirouheella ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
Tuplaa ohje, mikäli teet piirakan pellille.
Ohje on Cebicin keittiöstä ja kulkee siellä nimellä taivaallinen porkkanapiirakka, KLIK.
Porkkanakakku toimii aina!
VastaaPoistaSamaa mieltä!! Ja tämä oli kyllä erityisen hyvä ohje, oli ainakin omaan makuun! :)
PoistaOikein ihanaa pääsiäistä Koivurantaan <3
VastaaPoistaKiitos samoin Anu!! <3
PoistaMä olen porkkanakakkufani, toi pitää joskus kokeilla, yhden porkkanapiirakan olen joskus blogannut. Oikei hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaKävin heti vaklaamassa sitä sun ohjetta! :) Minä olen aina ollut sitä mieltä että porkkanakakussa kuuluu olla sulatejuustokuorrutus, mutta kyllä tämä tuorejuustokin ihan hyvin ajoi asiansa. Mutta ehkä ensi kerralla testaan tuota sinun ohjetta! :)
PoistaOikein mukavaa ja toivottavasti myös oikein aurinkoista pääsiäistä!! :)
Sulatejuustosta mäkin teen aina päällisen, mutta täytyykin joskus kokeilla tuota tuorejuustoa. Porkkanakakku on niin hyvää. Se kun miltein paranee vanhetessaan, joten sitä voi tehdä "arkiherkuksi useammalle pävälle. :D
VastaaPoistaEns kerralla tietää siis tehdä suoraan tupla-annoksen. Tätä ei nimittäin riittänyt syötäväksi kuin yhdelle päivälle! :) Uskon kyllä että vain paranee vanhetessaan.
PoistaPorkkanaleivonnaiset on aivan parhaita! Itse olen tehnyt kakkuja, muffinsseja ja piirakkaa. Ja kaikki ovat aivan yhtä ihania! Piirakkaa olen tehnyt viimeksi yli vuosi sitten, joten blogiin en ole ohjetta saanut vielä. Asia varmasti korjaantuu lähiaikoina :)
VastaaPoistaIhanaa pääsiäistä sinne teille Koivurantaan :)
Mäkin olen joskus tehnyt porkkanamuffinsseja ja -kakkua. Nekin tosi hyviä, mutta piirakka on vaan jotenkin ihan mun suosikkia. Ja silti sitä tulee jostain syystä tehtyä ihan liian harvoin.
PoistaLaitoin sinulle haasteen blogiini.
VastaaPoistaTäällä tulee käytyä kurkkimassa mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi.
Suuri kiitos haasteesta! Heti kun saan työkiireitä vähän helpottamaan niin tartun siihen oikein ajan kanssa! :)
PoistaOih nam! Porkkanakakku on niin ihanaa, pitäisköhän leipoa heti sellanen kun päästään muuttamaan uuteen kotiin :D <3
VastaaPoistaSuosittelen! :) Kyllähän sitä pitää omaa, uutta kotia ihanalla kakulla juhlistaa.
PoistaSama täällä, porkkanaleivonnaiset on niin rock!! :)
VastaaPoistaVienpä tämän ohjeen mukanani, kiitos. Jospa viimeinkin saisin himoitsemaani porkkanakakkua/piirakkaa tehtyä viikonlopuksi.
VastaaPoistaKerro sitten tykkäsitkö! Itse tykkäsin tästä Cebicin ohjeesta tosi kovin. Ihanan pehmoista kakkua.
Poista