tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kuohkeaa munakasta

Lukaisin eilen Markanpilkkuja -blogista hyvän postauksen ruokasoodasta. Sitähän voi käyttää melkoisen moneen asiaan. Ei pelkästään leivontaan. Itse olen käyttänyt sitä lisäksi kahvinkeittimen ja mikron puhdistamiseen, mutta siihen ne käyttökohteet ovat sitten jääneetkin. Nyt oikein tulostin listan uusista käyttökohteista ja aion kyllä kaikki kohdat käydä huolella läpi. Isäntä nauroi eilen ihan katketakseen, kun selitin innoissani ruokasoodan käyttökohteista, että olen kohta kuin joku Marttojen keulakuva. Ja sehän oli pelkästään kohteliaisuus...ainakin omasta mielestäni! :D

Tässä siis ensimmäinen ruokasoodavinkkini: 
"Kun teet munakasta, lisää sekoittamisvaiheessa hyppysellinen ruokasoodaa jokaista munaa kohti. Näin munakkaasta tulee erittäin kuohkeaa."
 

Munakkaassa täytteenä kinkkua, tomaattia, punasipulia, Aurajuustoa ja juustoa.


Viikonlopun reissustakin selvittiin yhtenä kappaleena, vaikka hirvi yrittikin kovin stopata matkantekomme jo menomatkalla. Kyllä se vähän säikäytti, ei ole hirvikolari ikinä ollut niin lähellä.
Meillä oli sunnuntaina käynyt tasan yksi virpoja. Ostin varmuudeksi pienen kasan suklaamunia ja -patukoita, kun ei koskaan tiedä kuinka paljon virpojia käy. No, naapurintyttö oli lähtenyt meiltä aika leveä hymy kasvoillaan, kun sai sen koko kasan munia ja suklaapatukoita! :)


Ja arvatkaapas muuten oliko kiva tulla rankan työviikonlopun jälkeen putipuhtaaseen kotiin....?! Ei ole paikat ikinä kiiltänyt niin kovin, kun isännän tekemän suursiivouksen jälkeen. Tarvii kai olla useamminkin viikonloppuja pois kotoa.... ;)


11 kommenttia:

 1. Kiitos kun vinkkaisit noista! Tiesin, että ruokasooda on ihmeaine, mutta en sitä, että noin... Arvaapa kuka laittaa nyt soodat ja talouspaperit uuninluukulle ja lähtee sillä aikaa putsailemaan kylppärin hanoja? Tuo munakasvinkki täytyy testata luonnollisesti myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa vinkeistä tuli mullekin yllätyksenä! Ajattelin kans kokeilla tuota uuninluukun putsausta. Rupee oleen siinä kunnossa että kohta ei enää läpi nää, ja normaali uuninpuhdistusaine ei ole siihen kyllä tehonnut.
   Ja pesukoneeseen huuhteluaineen tilalle pitää myös kokeilla.

   Poista
 2. Kiitos Nanne hyvästä vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että vinkeistä on ollut hyötyä! :) Sisäinen Marttani heräsi ja aion kyllä testata ne kaikki vinkit.

   Poista
 3. Mä käytän kanssa soodaa sinne sun tänne, esim. jos tiskialtaan putki on tukossa, soodaa, suolaa ja vähän vettä sinne, niin johan "räjähtää" karstat putkesta! Sun vinkkis on oikein kiva, tulen käyttämään sitä jatkossa munakkaaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota putkihommaa täytyy kans testata. Ei tarvita enää mitään kalliita ja ei-luontoystävällisiä "putkireiskoja"! :)

   Poista
 4. Sooda toimii loistavasti putkitukoksiin kyllä :) munakkaaseen en vielä oo sitä kokeillut, mutta varmasti kokeilen. Aura-juusto kuullostaa ihan heavenly!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo "rööriputsari" -jutska munki täytyy testata! :)
   Aurajuusto on vaan niiiiin hyvää!!!

   Poista
 5. Meillä tehdään tosi usein munakkaita, täytyykin kokeilla tuota soodajuttua! Joskus "hurahdin" itsekin ruokasoodan ihmeelliseen maailmaan, mutta aikoihin en ole sitä juuri muuhun kuin jonkin asian "jynssäämiseen" (leivonnan lisäksi siis) käytellyt. Ehkäpä pitäisi virkistää muistia jälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, kyllä mun mielestä siitä munakkaasta tuli vähän kuohkeampaa. Vähän sama efekti kun jos vatkaisi ensin valkuaiset vaahdoksi kun tekee munakasta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)