tiistai 1. huhtikuuta 2014

Mustikka-kinuskipiiras

Maku -lehden nrosta 4/2012 löytyi hauskoja leivontaohjeita lapsille. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ne oli niin herkullisen näköisiä leivonnaisia, että päätin ottaa ne kaikki ohjeet testilistalle. Aloitin tästä makeasta piirakasta, koska mustikoita sattui pakastimesta löytymään. Ei kyllä paljoa vaniljakastiketta kaivannut tämä piirakka. Tosin lämpimänä olisi varmasti ollut hyvää vaniljajätskin kanssa. Ihanan makiaa.... :)

Mustikka-kinuskipiiras



Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl 4-viljan hiutaleita
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 muna

Täyte:
5 dl mustikoita (tai muita marjoja)
2 dl turkkilaista jogurttia (käytin kermaviiliä)
1 muna
½ dl valmista kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl perunajauhoja)

Sekoita piiraspohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja muna. Sekoita lusikalla tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirasvuoan (26-28 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita marjat, jogurtti, kinuskikastike ja muna keskenään. Lisää perunajauhot, jos käytät pakastemarjoja. Kaada täyte piiraspohjalle.
Paista mustikkapiirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Minä tein piirakan leivinuunissa, jossa lämpöä oli just ja just 150 astetta. Ja paistoaika venyikin n. 1,5 tuntiin. Mutta olipa taas eri fiilis paistella kuin sähköuunissa! :)


8 kommenttia:

  1. Nami, tuopa näyttää hyvältä! Pakastin pursuaa mustikoita, joten täytyypi joku päivä ohjetta testa. :D Plääh, nyt makoilen vain viltin alla sängyssä ja poden flunssaa. Kova yskä ja leivonta ei sovi yhteen, tosin koipiakin särkee niin, että pelkkä seisominenkin tuntuu uuvuttavalta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli ihan hauska ja helppo ohje!! :) Ja ihan kelpo piirakkakin tuli.
      Voi ei...paranemisia sinne!!! <3 Mullakin on eilisestä saakka ollut sellanen fiilis että olisin tulossa kipeeks. Lihaksia särkee, väsyttää niin pirusti, päätä särkee.... Huoh, toivottavasti ei tule flunssaa!! On tainnut tulla huhkittua ulkona vähän liian vähissä vaatteissa.

      Poista
    2. Mä taisin perjantaina tämän flunssan saada vilustumisesta. Kökötin töissä päiväkodin pihassa yhden lapsen kanssa tappiin asti, kun muut oli jo haettu ajat sitten, yli puoli tuntia sitten. Toppavaatteet oli päällä, mutta silti olin aivan jäässä ja kotiin päästyäni kurkku tuntui kipeältä. Mukavasti vielä lapsen äiti totesi lasta hakiessaan, että siellä on isä kotona aloittanut grillikauden ja grillannut sulle maissia. Ei sitten isä viitsinyt tätä lasta hoidosta hakea, kerta oli töistä päässyt ajoissa kotiin... :/ :)

      Poista
    3. Kuulostaa tutulta! Itse en ole tuolla alalla, mutta olen kuullut samaista puhetta muilta kyseisellä alalla työskenteleviltä. Inhottavaa toimintaa ihan jo lapsiakin kohtaan. Saatika sitten hoitajia.

      Poista
  2. Ihanalta vaikuttaa! Pitääpä kokeilla tuota lähiaikoina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ja helppoa! :) Näin keväällä kun aurinko paistaa, ei malta keittiössä juuri aikaa viettää.

      Poista
  3. Oi, kinuskia ja mustikoita! Mikä ihana syy taas pian tehdä piirakkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on riittävän hyviä syitä leipoa piirakkaa!! :) Munki pitäs kokeilla sitä sun mascarpone-mustikkapiirakkaa!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)