torstai 19. kesäkuuta 2014

Rhubarb curd eli raparperitahna


Nyt pitää yrittää hukata tuota raparperia johonkin, kun sitä on aikas paljon. Pyysin anopilta muutamaa vartta, mutta tulikin iso kassillinen! :)
Maistuis varmaan sullekin! -blogista löytyi mielenkiintoinen raparperitahnan ohje. Ajattelin testata tätä juhannuskakun täytteeksi, joten ei muutakuin pilkkomaan raparpereja (ja kellokin näytti taas jo 22.30). Tahna oli kyllä onneksi aika nopea valmistaa. Tein kaksinkertaisen satsin ja sain sen riittämään kolmeen pieneen pilttipurkkiin.

Rhubarb curd eli raparperitahna


1 dl raparperikuutioita
1/4 dl vettä
1 1/2 dl hillosokeria
1 kananmuna
25 g voita

Mittaa kuoritut raparperikuutiot paksupohjaiseen kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperit pehmenee ja soseutuu. Ota kattila liedeltä ja anna raparperisoseen hieman jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen raparperisoseeseen hillosokeri ja kananmuna. Kiehauta koko ajan sekoittaen, ja keitä, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi nokare kerrallaan. Purkita tahna puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä viileässä. Tahna säilyy 1-2 viikkoa jääkaapissa.


Käytiin eilen isännän kanssa viemässä Jimin eläinlääkärille lahja kiitokseksi Jimin hyvästä hoidosta! Kera tämän ihanan valokuvan (kuva otettu viime kesänä Norjassa, taustalla Jäämeri):


Tsemppasin itseäni lääkäriin mennessä, että "en itke, en itke", mutta kyllähän siinä meinasi muutama kyynel tulla silmään kun hoitajalle esitimme suuren suuret kiitokset! 
Kiitos vielä tätäkin kautta AB-klinikan ihanalle henkilökunnalle!! <3 
Teette mahtavaa työtä eläinten parissa!

10 kommenttia:

  1. Ihana kuva Jimistä ! Aivan upea. Raparperitahnakin kuulostaa ihanalta, täytyis johonkin hukata pihalla kasvavat raparperit, tätä vois kokeilla. Oikein hyvät Juhannukset teille sinne Koivurantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Jimiä parhaimmillaan <3
      Kokeilen raparperitahnaa tänään kakun täytteeksi, uskon että toimii hyvin mansikoiden kanssa.
      Kiitos samoin, oikein hyvää juhannusta!!! :)

      Poista
  2. Tahna on mielenkiintoista ja tuo Jimin kuva ihan superhieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Curdin teko oli yllättävän helppoa, tulee ehkä toistekin tehtyä.
      Ja superhienosta koirasta superhieno kuva!! <3

      Poista
  3. <3 Jimi <3
    Oikein hyvää juhannusta teidän koko perheelle!

    -Peggy-

    VastaaPoista
  4. Kiitos Peggy, oikein ihanaa juhannusta teillekin!! <3

    Jimi elää muistoissa, ikuisesti <3

    VastaaPoista
  5. Ihana kuva ja kaunis ajatus teiltä muistaa eläinlääkäriä hyvästä hoidosta :) Itsekin vein omalle ELL:lle viimeksi jouluna pienen kiitoksen. Meilläkin on raparperin suhteen tänä vuonna jopa hiukan ylitarjontaa, vaikka ahkerasti pojille kiisseliä keittelenkin. Tänään valmistui juhannusvieraille valkosuklaa-raparperijuustokakkua ja aiemmin keittelin raparperisimaa juhannukseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joka joulu muistanut aina luottoeläinlääkäriä hyvästä palvelusta & hyvästä eläinten hoidosta. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.
      Minä en ole raparperikiisseliä vielä koskaan tehnyt. Pitäisi ehkä, koska siitä tulee vahvasti lapsuus mieleen. Mamma sitä aina teki, ja sen kyytipojaksi sai kermavaahtoa, nam! :) Raparperisimaa....hmmm, pitäisiköhän joskus itsekin testata! :)
      Oikein mukavaa juhannusta teidän koko porukalle!!! <3

      Poista
  6. Ihana kuva Jimistä! AB-Klinikka on myös meidän yhdistyksen yhteistyökumppani, tekevät todella hienoa työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla! Joo he ovat kyllä kaikki ihan huipputyyppejä & tekevät niin mahtavaa työtä eläinten parissa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)