maanantai 8. syyskuuta 2014

Paperihääpäivän ateria


..vai onko se pumpulihäät...? Ilmeisesti molempia nimityksiä voi käyttää ensimmäisestä hääpäivästä.
Oli taas niin kiireinen päivä, että meinas oikein ruveta vähän hermoa kiristämään. Miks just sillon kun haluis vaan rauhoittua omaan kotiin ja nauttia siitä toisen ihmisen seurasta ja syödä rauhassa hyvää ruokaa, pitää itselle järjestää niin kova kiire, että kun lopulta pääset iltasella ruokapöytään, on hermo niin kireellä ettei sitä meinaan millään saada löystymään.....?

No, josko tänään olisi aikaa vähän rauhoittua. Ehkä teen ihan kiusaksi jotain kaalihässäkkää ruoaksi....*kih kih* :D
Mutta siis ruoka oli ihan superhyvää! Kyllä me sentään ollaan aika oiva ruoanlaittotiimi!! <3


Poron sisäfileestä paistettiin ensin pinnat kiinni kuumalla pannulla ja sitten uuniin pieneksi hetkeksi, niin että sisälämpötila oli 55 astetta. Poro sai levätä n. 20 minuuttia folion sisällä. Mausteena porossa ainoastaan suolaa ja mustapippuria. Ai että oli mureeta!! Punaviinikastike oli valmista, Blå Blandin kastiketta.


Lohimedaljongit tehtiin tietenkin itse kalastetusta lohesta. Mausteeksi lohelle vain hieman merisuolaa, sitruunamehua ja tilliä. Nam! 


 Kala sai kaverikseen remouladekastiketta, KLIK. Meillä ei vaan ollut turkkilaista jogurttia, mutta korvasin sen maitorahkalla ja tuore paprikakin oli päässyt loppumaan, sen korvasin paprikajauheella. Hyvä kastike tuli näinkin!


"Ranskikset" oli tehty Lapista tuoduista uusista perunoista. Pesin perunat, lohkoin ne ja maustoin öljyllä, suolalla, mustapippurirouheella ja paprikajauheella. Uuniin 225 astetta ja n. 20 minuuttia.



Likat sen sijaan osas ottaa hääpäivänkin rennosti! ;) Voiskohan kisuilta saada jotain rentoutumisen oppitunteja....?


10 kommenttia:

  1. Melkoset pöperöt oot (vai olette?!) loihtinu taas! Nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Late hoisi lihapuolen, minä tein nuo lisukkeet. Hyvää oli! :) Kyllä tuo poron sisäfile vaan on niiiiiin tajuttoman hyvää.....

      Poista
  2. Myöhäiset hääpäiväonnittelut ♥
    Aivan ihanat herkut teillä! Niin hyvännäköisiä nuo perunat ja poron sisäfile ja lohi ja ja ja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru!! <3
      Oli kyllä taas erityisen onnistunut ateria!! Vieläkin vesi herahtaa kielelle kun ajattelee.... ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Tita! <3
      Kisut on jo sopeutunut uuteen koiruuteen sen verran hyvin, että uskaltavat jo pötkötellä sohvalla kaikessa rauhassa. Melkein pari kuukautta siihen meni...

      Poista
  4. Voi mitkä ruuat, slurps! Tässähän tulee nälkä!
    Onnea ensimmäisen hääpäivän johdosta! Meillä lähestyy tinahäät (myös posliinihäiksi sanotaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja etukäteisonnittelut myös teille! Wau, siinä on jo kunnioitettava naimisissaoloaika. Nykyään kun tuntuu olevan muotia vaan erota, erota ja erota.... :/

      Poista
  5. Onnittelut! Kyllä on taas herkullisen näköinen ateria. Mulla on ollut viime aikoina vähän samanlaiset fiilikset. Haluis vaan nauttia leppoisista arki-illoista ja koti viikonlopuista, mutta se tuntuu olevan lähes mahdotonta. Kun asuttiin rivitalossa, oli ajoittain kuolettavan tylsää ja mä hypin pitkin seiniä, kun mitään ei tapahtunut. Nyt väkeä ramppaa meillä ovista ja ikkunoista tai jos ei rampaa niin on sännättävä kauppoille tai käydä muita asioita hoitamassa. Ei ole vain yksi kerta, kun isännän kanssa ollaan varattu ainekset vähän herkullisempaa illalliseen, josta joudutaankin sitten vääntämään pikaruokaa, joka nautitaan jo vähän viilentyneenä kiireen kera. Vähintään joku heinän ostaja soittaa, että olen muutes vartin päästä pihassa heiniä hakemassa (edestä työkoneet pois...). :D Tulin juuri töistä ja hörpin tässä kupin kahvia isännän tekemän omppupaistoksen kera. Siivoan karsinat ja pyhitän sen jälkeen illan nukkekotiharrastukselle. Isäntä lupasi myöhemmin lähteä jalkasin mun ja hevosten kanssa lenkille, joten hevosten liikutus ei pitäisi tänään viedä paljoa aikaa. Saapi nähdä kuinka käy; saanko piitkästä aikaa pitäytyä illan suunnitelmissani. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Myy Tippa!!! <3
      Tuttu tunne! Lapissa ollessa aina miettii et ois jospa sais muuttaa sinne. Olis rauhaa mutta olisko sitä jo liikaakin...?! Mä olen kyllä hieman erakkoluonteinen ihminen, että en tiedä pistäsinkö ollenkaan pahaks. Siitä mä haaveilen joka joulu, et pääsis Lappiin johonki eräkämppään. Ottais vaan eläimet matkaan ja vähän ruokaa ja kynttilöitä. Siinä se. Rupee tuleen kaikenmoinen höösääminen koht korvista ulos.... :/

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)