tiistai 6. tammikuuta 2015

Pasta-broilerigratiini


Pasta-broilerigratiinia olen saanut kuola poskella katsella muutamasta blogista ja samoin Instagramissa on ollut herkullisia kuvia. Pakkohan minunkin oli tätä Valion ohjetta kokeilla. Heitin tähän kaikki mahdolliset pastan jämät mitä vaan kaapista löytyi. Ja kun kiireessä lukee ohjeen huonosti, niin laitoin sitten 500 g pastaa, en 5 dl niinkuin ohjeessa sanotaan! ☻ Ja voin sanoa, että oli himppusen verran liian kuivaa.... Mutta en aio luovuttaa, vaan testaan tätä kyllä vielä uudelleenkin, vähän pienemmällä pastamäärällä! ☺Oikein maistan suussa sen maun, jolta tämä voi parhaimmillaan maistua. 

Pasta-broilerigratiini


5 dl (200 g kierrepastaa)
400-450 g maustamattomia broilerisuikaleita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl currya
1 rkl voita
1 tl suolaa
 3 säilykepersikan puolikasta

Gratiinikastike:
2 rkl voita
½ tl kurkumaa
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl suolaa
150 g Polar juustoa

Pinnalle:
1 säilykepersikan puolikas

 
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
 Paista broilerisuikaleet, hienonnetut sipulit ja curry rasvassa paistinpannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Kuutioi valutetut persikat.
Voitele uunivuoka. Lisää pasta, broileri-sipuliseos ja persikat vuokaan. Sekoita kevyesti.
Valmista gratiinikastike. Kiehauta jauhot ja kurkuma rasvassa kattilassa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla. Raasta juusto. Lisää joukkoon ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Kaada kastike vuokaan. Viipaloi pinnalle tuleva persikanpuolikas ohuiksi viipaleiksi ja koristele sillä pinta. Paista 200 asteessa uuunin keskitasolla n. 20 min.


No, kerrankos sitä ruokabloggarillekin virheitä sattuu!! ☺☻☺☻☺☻


Kamera on taas saanut laulaa, kun ulkona on ollut niin upeat kelit! ♥ Pakkasta vaan on ollut sen verran, ettei ulkona ole kovin kauaa aina kerrallaan tarjennut olla. Eilen yöllä käytiin kuutamokävelyllä täällä maalla ja kyllä oli kaunista!! 


Nyt kai pitäisi kaikkien ohjesääntöjen mukaan luopua jouluvaloistakin.... En kyllä millään niistä vielä haluaisi luopua, tuovat niin mukavaa valoa tähän pimeyteen!!

Ollettekos te jo siivonneet kaikki joulukamppeet pois näkyvistä...?


4 kommenttia:

  1. Pastaohje lähtee gluteenittomana versiona testaukseen heti huomenissa. Aamulla alkaa työt loman jälkeen, joten herkkuruoka loiventaa arkeen paluuta.
    Joulu on meillä jo pussitettu pois. Kevättä tässä odotellaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla, että ohje menee heti testaukseen!! ☺ Minäkin aion tehdä tätä uudelleen, mutta vähän vähemmällä pastamäärällä.... ☻ Ja ehkä kokeilen vaihtaa broilerin jauhelihaan ja persikan tomaattiin.
      No niin kai minunkin pitäisi tehdä - nauttia talvesta täysin rinnoin ja siinä sivussa odotella kevättä!!

      Poista
  2. Vielä en malttaisi luopua ulkovaloista, enkä kyllä sisävaloistakaan :) On niin pimeää vielä, että kaikki valo on tervetullut! Teillä näyttää olevan joka vuosi kauniita naapureitakin siellä, joutsenia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä, että tuo pimeys vähän ahdistaa ilman kivoja ulkovaloja!!
      Ja kyllä, taas oli joutsen tullut rantaan!! ♥ Mutta hän oli ihan yksin.... Toivottavasti kumppani oli jossain....

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)