keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Herkullisia kahvikehriä


Tässä taas resepti kategoriaan "vieraat tulevat puolentunnin päästä, mitä tarjota niille". No ei nämä ehkä ihan niin nopeasti valmistuneet, mutta melkein. Herkullista tarjottavaa nopeasti ja helposti. Ohje on Belle Baie -blogista ja ohjeen mukaan taikinasta olisi pitänyt tulla 20-25 kpl näitä kehriä. Minä taisin tehdä himpun verran isompia niistä, koska sain vaan 12 kpl. 
Saivat työpaikalla sen verran hyvää kannatusta, että näitä pitänee tehdä uudelleenkin ja seuraavaksi vähän isompi satsi. Olivat aika jännän makuisia - vähän kuin pullan ja herkullisen murupiirakan sekoitus. Ja täytettä voi tietenkin vaihdella oman mielen mukaan. Pääsiäiseksi sopisi hyvin jokin sitruunainen täyte ja päälle vielä keltaista sokerikuorrutetta.

Kahvikehrät

50 g hiivaa
  2 rkl sokeria
   150 g margariinia
   2 kananmunaa
  3/4 dl maitoa
   6 dl vehnäjauhoja

 Täyte:
    100 g margariinia
    100 g tomusokeria
    3 tl vaniljasokeria

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini ja munat, sekoita hieman, jonka jälkeen lisäät jauhot. Taikinasta tulee rasvan ansiosta käsistä irtoava. Peitä taikina ja laita kohoamaan täytteen teon ajaksi.
Sekoita pehmennyt voi ja sokerit. Kaulitse kohonnut taikina kevyesti jauhoitetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte veitsellä kauttaaltaan takinan päälle, jonka jälkeen taikina rullataan pötköksi. Pötköstä leikataan 2-3cm paksuisia viipaleita, jotka laitetaan vuokiin. Nostata vielä 15 minuuttia, voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeri. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.


 Illalla syötiin nakkisoppaa tutulla reseptillä. Yritän aina tehdä soppaa sen verran, että sitä riittää lämmitettäväksi muutamaksi päiväksi eteenpäin, mutta koskaan en siinä onnistu. Vaikka tekisin kuinka paljon, niin aina se on syöty koko soppa parissa päivässä. Onko tuo sitten hyvä vai huono juttu.... ☺


Tänään alotetaan Viskin kanssa rallytokon alkeiskurssi...jänskää! ♥



10 kommenttia:

  1. Nämä kahvikehrät ovat mulla yksi sellaisista leivonnaisista joita on pitänyt pitkään jo kokeilla! Äiti on näitä leiponut, kun ollaan oltu pieniä, mutta en itse muista niiden makua... Kermaruusun Annelilla on ihanan oloinen ohje blogissaan ja sitä haluaisin kokeilla. Olen aina ajatellut, että nämä ovat sellaisia pullan ja viinerin sekoituksia. Varmasti joka tapauksessa mahdottoman herkullisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin heti tsekkaamassa tuon Kermaruusun Annelin ohjeen ja aionkin seuraavaksi testata sitä. Siinä kehrät tehtiin pitkällä nostatusajalla ja kylmään nesteeseen. Voi olla että tuolla ohjeella niihin saa vielä enemmän sitä viinerin makua. Mun kehrissä maistui enemmän sellainen herkullinen murotaikina! ☺ Uskoisin että se on vähän ohjeesta kiinni, että miten ne tekee. Mutta hyviä joka tapauksessa.

      Poista
  2. Testiin menevät täälläkin! Eka kerta tehdään ohjeen mukaan, mutta mielessä alkoi jo raksuttaa omat variaatiot (aina pitää yrittää sooloilla hih...). Viime viikonlopun kakusta jäi yli Nutellaa. Mitäs luulisit, sopisiko se tuonne täytteeksi? Ihanan aurinkoista kevätpäivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikein aina vähän sooloilla. Sitä kautta yleensä löytää ne parhaimmat reseptit! ☺
      NAM...Nutellaa!!! Uskon että sopisi ihan pirun hyvin tuonne kehrien väliin... Mielenkiinnolla odotan sun testailuja!!! ☺

      Poista
  3. Siitä on liian kauan, kun viimeksi söin kahvikehriä ja silloinkaa en ollut tehnyt niitä itse. Tämän reseptin otan talteen. Tsemppiä kurssille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut koskaan edes näitä maistanut, ainakaan tietoisesti. Mutta nyt kyllä testaan näitä vielä uudelleen, mutta tällä kertaa sillä Kermaruusun ohjeella, jota Taru suositteli tuolla yllä.
      Ja kiitos tsempeistä Peggy ♥ meiän eka kurssitunti meni niiiin hyvin!! Palautu taas mieleen kuinka hieno koira mulla on!!!! ☺

      Poista
  4. Oi kun kuullostaa hyvälle! Ihan uusi tuttavuus mulle, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi tuttavuus oli mullekin, mutta luulenpa että meistä tulee kahvikehrien kanssa vielä hyvät kaverit! ☺ Kannattaa testata!!

      Poista
  5. Näitä pullia on tehty jo ainakin 70-luvulla....siis ennen kun moni teistä on edes ollu olemassa.... me vanhat kääkät vaan muistetaan. Oma lemppariresepti tästä on muuntunut aina kirsikkapulliksi. Ohje on periaatteessa sama. Maitomäärä on mulla muuntunut vuosikymmenten saatossa 1 desiksi.Tekotapa vaan ihan erilainen taikinalle. Rasva ja jauhot nypitään ja aina kylmään nesteeseen hiiva liuotetaan ja sitten taikinaksi.
    Rakenteesta tulee hieman erilainen. Minä taasen voisin kokeilla vaihteeksi tätä sinunkin versiota.

    Kun tykkäät tällaisista pullista....onko sulle tutut Tuovin vehnäset?
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/08/tuovin-vehnaset-tuovin-herkkupullat

    Kaardemummaisia kahvikehriä....periaatteessa.
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2007/08/kirsikkapullat
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/06/jussiksi-kirsikkapullia

    Nämä pullat ovat meillä kuuluneet lemppareihin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei suuren suuri kiitos näistä reseptivinkeistä!! ♥ Aion kyllä kokeilla, sillä jo nämä kehrät veivät kyllä kielen mennessään. Mitä sitten ovat ollenkaan nuo sinun reseptisi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)