keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Porostroganoff


Pääsiäisenä siintävä Lapin matka on jo niin kovin ajatuksissa, että kotona oli ihan pakko vähän fiilistellä ja päästä poron makuun! ☺ Tosin me mennään Ylitornioon, jossa ei poroja niin kauheasti ole, eikä poron lihaakaan niin hirveästi missään ole tyrkyllä. Mutta ihan sama, mun teki mieli poroa, joten meillä syötiin poroa! Käristyslihaa onneksi löytyy meidän kaupungin pikkukauppojen pakastealtaista suht hyvin. Tällä kertaa poro ei päätynyt normaaliin käristykseen, vaan Mimmin keittiöstä löytyneeseen porostroganoffiin. Jätin Mimmin ohjeesta sienet ja suolakurkut kokonaan pois ja tuplasin vähän ohjetta. Mutta muuten menin aikalailla ohjeen mukaan. Ja tässä ohje niinkuin minä sen tein. Hyvää oli! Ja suolakurkut tarjosin ruoan kylkeen, en siis pilkkonut kurkkuja suoraan ruoan joukkoon. 

Porostroganoff


n. 500 g poron käristyslihoja (pakaste)
1 keltasipuli hienonnettuna
rasvaa lihojen ruskistamiseen
2 pulleaa valkosipulin kynttä
3 rkl vehnäjauhoja
n. 6 dl vettä (sen verran että lihat kunnolla peittyvät, lisää tarvittaessa haudutuksen aikana)
suolaa
mustapippuria
n. 2 rkl sinappia
n. 2 rkl tomaattipyrettä
1-2 dl ruokakermaa
(1 iso suolakurkku kuutioituna)

Ruskista jäiset lihat oikein kuumalla pannulla vähässä rasvassa kunnolla ruskeiksi. Lisää sipulit loppupuolella sekaan kuullottumaan. Ripottele jauhot lihojen päälle ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi vesi ja sekoita hyvin. Lisää mausteet sekaan ja hauduttele ruokaa miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa ( n. 1 tunti).
Lisää sekaan kerma ja kuumenna ruoka vielä kiehuvaksi.
(Lisää sekaan suolakurkkukuutiot.) Tarkista maku.


Poro sai kaveriksi muussia ja suolakurkkua. Yksinkertaisen hyvää! Ja suht suomalaista... ☺


Pakko vielä mainita viime viikolta tälläinen juttu, kun oltiin työporukan kanssa Helsingissä e-commerce messuilla niin tämä tyttöpä pääsikin myyntitykki-Jethron kanssa kuvaan!☺


Kuva tosin on hiukan huonolaatuinen, kielii ehkä jotain kuvattavista kohteista.... ☺

6 kommenttia:

  1. Onpa kiva ohje, vaihtelua perinteiselle poronkäristykselle. Jethrohan on kaapannut sinut oikein tiukasti kainaloon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää, ja sanonta päti kyllä tämän soossin kanssa, hyvää oli! ☺
      Jethro vaikutti kyllä erityisen mukavalta tyypiltä, heti oli valmis ottamaan tiukkaan halaukseen, kun kävin kysymässä pääsisinkö kuvaan hänen kanssaan! ☺

      Poista
  2. Stroganoff on hyvää. Kiva käyttää välillä käristyslihoja muuhunkin kuin käristykseen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet asian ytimessä! Lisää ohjeita käristyslihoille otetaan edelleenkin vastaan! ☺ Tässä kyllä käristyslihat maistuivat mielestäni enemmän porolle, mitä normi käristyksessä, en tiedä mistä johtuu... Teen kyllä poronkäristyksen aina tummaan olueen, ehkä olut vähän laimentaa poron omaa makua.

      Poista
  3. Blogihaastetta tarjolla Pappadiipassa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)