tiistai 29. huhtikuuta 2014

Broileri-pastasalaatti + KAKKUilua


Nyt on kyllä päällänsä joku totaalinen lomaa edeltävä väsymys...Olin eilen illalla aivan kuitti, yritin koneen ääressä siirtää kuvia kamerasta ja vääntää jotakin tekstiä tänne blogiin. Tulos oli täysi nolla, en saanut sanaakaan kirjoitettua. Päätin suosiolla siirtää blogin päivittämisen tälle päivälle, koska pakkopullaahan tämä ei saa olla. Samaan aikaan isäntä kitisee korvan juuressa kun ei ole mitään syömistä jääkaapissa. Eikä olis kyllä millään oikein jaksanut ruveta mitään tekemäänkään (vuoden huonoin vaimo -palkinto...?!?). Kunnes....muistin että minähän ostin Lidlistä sellaisia säilykepaprikoita, joista piti kokeilla Kanapeet-blogissa ollutta paprikadippikastiketta. Ja hei, sille pohjallehan olis hyvä kokeilla taas jotain pastasalaattia. Ja siitä se ajatus sitten lähti! :)


Broileri-pastasalaatti


Paprikadippi
2 kpl grillattuja paprikoita (Lidlin Freshona Grilled Red Peppers lasipurkissa)
2 dl turkkilaista jugurttia (käytin 2 dl kermaviiliä)
1 valkosipulin kynsi puristettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
(tilkka oliiviöljyä)

Valuta hieman paprikoita, laita ne kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kulhoon jugurtti, valkosipulin kynsi ja mausteet. Lorauta halutessasi sekaan tilkka oliiviöljyä. Sekoita.


Pastasalaatti
8 dl täysjyväperhospastaa
400 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
suolaa, curryä
1 pieni punasipuli
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista broiskun suikaleet kypsiksi ja mausta ne mieleisilläsi mausteilla. Pilko sipuli pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta fetajuusto.
Yhdistä kaikki salaatin ainekset ja sekoita paprikadippi joukkoon. Anna salaatin maustua hetki kylmässä ennen syömistä.


Dippikastike oli ihan erinoimaisen hyvää jo sellaisenaan ja tässä pastasalaatissa oikein superhyvää!

 Viime perjantaina mulla oli kiva kakkuprojekti. Työkaverin vaimon valmistujaisiin sain tehdä kolme kakkua. Harmillisesti voileipäkakusta unohdin ottaa kuvan ennen sen pakkaamista kelmuun, enkä enää sit jaksanut alkaa repimään kelmuja auki. 


Mutta kakku on siis tehty Kääpiölinnan paremman kinkkukakun ohjeella, KLIK. Suuren suuri kiitos Anu hyvästä ohjeesta, kovasti tuli kehuja!! :)


After Eight -juustokakku KLIK toimii aina!! Koristeluun otin ideaa Tarun taikakakut -blogista. Kiitos Taru! :)


Kolmanneksi kakuksi lähti peruskermakakku (6 munan pohjalla), vadelma-kinuskimoussetäytteellä. Koristeetkin olen itse päälle vääntänyt, ihka ensimmäinen ruusuni! :) Vielä on vähän treenattavaa, mutta ekaksi ruusuksi ihan ok.
Väliin tullut kinuskimousse oli kyllä ihan mielettömän hyvää, sopi kirpsakan vadelman kanssa tosi hyvin. Kiitos ohjeesta Kakkumonsterille!! :)

Kinuskimousse

 2dl kuohukermaa
1,5dl-2 dl fariinisokeria
(3 liivatelehteä)

Laita kerma ja sokeri kattilaan. Käytä nimenomaan kuohukermaa, vispikerma vatkautuu huonommin. Kiehauta, mutta älä keitä. Nosta jääkaappiin jäähtymään hyvin, mieluiten yön yli. Vaahdota vaahto sähkövatkaimella. Kakun täytteeksi tämä passaa hyvin tällaisenaan, mutta lisäisin silti nuo kolme liivatelehteä pieneen vesitilkkaan sekoitettuna joukkoon. Seos kannattaa tuolloin laittaa vielä pariksi minuutiksi jääkaappiin ennen täyttämistä, jotta seos hieman kiinteytyy.


9 kommenttia:

  1. Vau mitä kakkuja! On kyllä todella upeita! Tuota paprikadippiäkin täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! <3 Tää oli ensimmäinen kakkuprojektini, ja ihan hiukan jännitti.... :D Näin painajaisiaki että kaikki meni ihan pieleen. Mutta sainpahan jo uudenkin kakkutilauksen serkkuni valmistujaisiin, joten tästä se (toivottavasti) lähtee!! :)

      Poista
    2. Mua jännittää vieläkin joka kerta :) Mahtava juttu, että sait jo uuden tilauksen. Kakkuja on niin valtavan kiva tehdä, mutta kaikkea ei vaan millään voi syödä itte.

      Poista
  2. Ootpas tehny hienoja kakkuja! Toi täytsikkä on ollu varmaan H-Y-V-Ä-Ä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy joskus tehdä pikkutäytsikkä niin pääset maistamaan! :D

      Poista
  3. Täytyypä itsekin tehdä salaatin pohja tuosta dipistä. Sun kakun näyttää SYÖTÄVÄN hyviltä! Kaikki jutskat menee korvan taakse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin tykättiin tosi paljon tuosta paprikadipistä, ihan sillai pelkästään sekä pastasalaatin kastikkeena. Salaatti oli ihan erityisen hyvää, kun oli vuorokauden ajan maustunut jääkaapissa, nam! :)

      Poista
    2. Mä kokeilin tuota dippiä sipsien kanssa. Toimi todella hyvin! Paljon parempaa kuin yksikään jauheesta tehty.

      Poista
    3. Kiva Anu että kokeilit! Mekin tykättiin tosi kovin ja oli kaiken lisäksi vielä ihan ääreist helppo tehdä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)