sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Omenakakku kardemummalla

Leivotaan-lehdessä nro 3/2012 oli tehty omenamuffinsseja kardemummalla. En jaksanut väsäillä muffinsseja, vaan ajattelin että teen samankokoisen taikinan, mutta laitankin sen muffinssivuokien sijaan 20 cm irtopohjavuokaan. Ja herkullinen kakku tulikin! :) Omenaraaste tekee kyllä leivonnaisista aikas meheviä. Pidensin hieman ohjeistuksen mukaista paistoaikaa, sekä hieman vähensin paistolämpötilaa.

Omenakakku



 2 munaa
2 dl muscovadosokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
1 dl sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl raastettua omenaa

Kuorrutus:
60 g Philadelphia juustoa
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos käännellen munasokerivaahtoon.
Lisää voisula ja maito.
Sekoita taikinaan omenaraaste.
Laita taikina voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm). Paista uunin alatasolla n. 25 min. 
Jos haluat, kuorruta kakku. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

 

2 kommenttia:

  1. Herkullinen kakku. Kardemumma antaa kivan maun ja tuorejuustokuorrutus on aina niin hyvää.:)

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta, vie varmasti kielen mennessään. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)