tiistai 23. heinäkuuta 2013

Täydelliset hotdog -sämpylät

Tulipas sitten eilen illalla tehtyä aivan täydellisiä hotdog -sämpylöitä. Yllättäen itse tehdyt sämpylät pesee kyllä kaupan valmissämpylät ihan 10-0. Kun kerran teet jotain itse, niin et sitä kyllä enää valmiina kaupasta osta, se on vissi se! :)
Ohje on otettu Glorian ruoka & viini -lehdestä nro 4/2013. Tein täysin ohjeen mukaisen annoksen (10 kpl) ja voin rehellisesti tunnustaa, että söimme kaikki hotdogit yhdeltä istumalta! :) Eli vink vink, kannattaa tehdä isompi satsi kerralla, etenkin jos on enemmän väkeä syömässä tai yhtä nälkäistä porukkaa kun meillä eilen!! :)


HotDog sämpylät (10 kpl)


2½ dl vettä
35 g tuorehiivaa
25 g voita
½ tl kurkumaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl puolikarkeita spelttijauhoja

Siirappivesi:
3 rkl siirappia
1 rkl vettä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sulata voi. Jos haluat sämpylöihin kellertävän sävyn, lisää kurkumaa sulan voin joukkoon. Lisää voi, sokeri ja suola kulhoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella 10 tai käsin 20 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
Jaa taikina 10 osaan ja muotoile sämpylät pitkulaisiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 20 minuuttia. 
Laita uuni lämpiäään 225 asteeseen.
Sekoita siirapista ja vedestä seos. Voitele sämpylöiden pinta siirappivedellä. Paista sämpylöitä uunissa noin 10 minuuttia. 

Me söimme hotdogit ihan vaan ketsupin, nakkien, suolakurkkujen ja paahdetun sipulirouheen kanssa, NAM!! :)

Tälläiset hommat meistä ovat tehneet näin nälkäisiä:
 Pihakalusteiden hiontaa & maalausta ja...

..puuhommia. Ei ihme että vähän nälättää iltaisin!!

Ja käykäähän muuten kaikki osallistumassa arvontaan Herkkuhovin -blogissa! Palkintona on hieno muotti, jonka avulla saa vaikka sokerimassasta tehtyä uskomattoman hienoja koristeita. 
Minä ainakin käyn osallistumassa nyt!! :)

6 kommenttia:

  1. Spelttileivonnaiset on ihania! Täytyy napata tämä ohje itselle ja tehdä hodareita, kunhan neiti kotiutuu mökiltä. Suuttuisi nimittäin verisesti, jos kuulisi meidän herkuttelevan tällaisilla ilman häntä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle oli speltti ihan uusi tuttavuus. Kaiken lisäksi en edes löytänyt sitä täältä meidän pikkukaupungin kaupoista, vaan äiti kiikutti naapuri kaupungista! :)
      Kannattaa kokeilla! En tiedä johtuiko tuosta siirappivedestä vai mistä, mutta olivat ihanan meheviä ja todella hyvänmakuisia!!

      Poista
    2. Mä käyn selkääni laitattamassa paikoilleen yhden kylähullun luona ja vaimonsa leipoo aina spelttijauhoista rinkeleitä. Ovat kyllä parhaita rinkeleitä, joita oon koskaan syönyt. Ja tavallisia terveellisempiäkin :)

      Poista
  2. Ai ny on ruvettu hommiin!:) ons noi jotku "uudet" kalusteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko aloittaa ettei mee ihan lomailuks! :)
      Nää on appivanhempien mökkikalusteet. Toivat meille säilytykseen, eli mä tulkitsin sen niin, että ovat meidän nyt ja mä voin ne hioo ja maalata! :) Toivottavasti olin ymmärtänyt oikein... :D

      Poista
  3. Haastetta, haastetta http://tilamarttila.blogspot.fi/2013/07/unohtelija.html :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)