keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulupuu on rakennettu...

 ..ja kai se joulukin on pikkuhiljaa jo ovella! 
Maanantai-iltana haettiin pöytämallin pikkukuusi ystävien metsästä ja siinä se nyt nököttää keittiön saarekkeen päällä. Ajatuksissa oli ottaa hieman isompi kuusi ja laittaa se lattialle, mutta kissojen takia ei uskallettu sellaista ottaa. Tai Tyyne ehkä osaisikin antaa kuusen olla rauhassa, mutta Lyytiin en ihan luottaisi. Ehkä sitten ensi jouluna.

Pikkukuusi on vielä vailla koristeita. Kaikki olemassa olevat koristeet oli liian painavia hentoisille oksille. Täytyisi löytää jostakin olkikoristeita. 
Mutta nyt on jo paljon jouluisampi fiilis keittiössä. Jos vaikka tänään vaihtaisi vielä jouluverhot! :)

Kuusifiilistelyn lomassa tuli tehtyä tälläistä ihanaa jälkiruokaherkkua! :) Jääkaapissa oli vielä vähän kinuskikastiketta ja kermapurkin loppu, joten mikäs sen parempaa kun pakastemarjat, kermavaahto ja kinuskikastike. Lisäksi murustin marjojen päälle muutaman pienen hapankorpun. Aikas herkkua!! :)


Melkeinpä kaikkialle Suomeen on jo satanut vähän lunta, mutta ei meille ei!! 
Kauniita on silti olleet nämä muutamat pakkasaamut.

Tyyne oli jo niin rohkea että kävi kokeilemassa jään kestävyyttä. Ja onneksi hyvin kesti.
Vesistön äärellä asumisessa on tämä huono puoli, että koko talven pelkään, että elukat menevät heikoille jäille.... :(
Ei voi muutakuin toivoa, ettei tänäkään talvena sattuisi mitään!! <3

Tynsky <3

Jimi pääseekin huomenna reiluksi vuorokaudeksi koirahoitolaan. On ollut siellä kerran ennenkin ja oli kyllä tosi mukava paikka, mutta silti jotenkin surku jättää se sinne... Mutta kun äiti & iskä eli Jimin vakkarihoitajat lähtevät mukaamme Helsinkiin, niin vaihtoehtoja ei oikein ole. Ja hyvinhän siellä hoitolassa oli viimeksikin mennyt. Jimi oli saanut olla lellikkinä ja elää perheen kanssa sisätiloissa, muut hoitokoirat kun joutuivat olemaan piharakennuksessa. Ja vaihteluahan se on koirallekin. 
Kisut saavatkin jäädä kotiin. Onneksi niitä on nyt kaksi, niin ei joudu Tynsky aina jäämään yksin.

8 kommenttia:

 1. Saas nähdä miten meijän kuuselle käy tänä vuonna! :D oli melkonen pettymys tänä aamuna, ku katto ikkunasta ulos. Ois noi aurinkoiset pakkas-aamut saanu mun puolesta jatkua! Hui Tynkky mihin oot menny! Eipä kauheesti oo eläimillä itsesuojeluvaistoa jäiden suhteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei uskallettu ottaa riskejä, olis pian menny lattiaki vaihtoon. Eilen tosiaan kävi se ilmalämpöpumppukorjaaja, ja sökönähän se on, piru vie.... :(
   Joo pakkasaamut takaisin kiitos!! Nyt olis vielä edessä neljä vapaapäivää, niin kiitos niitä ihania lenkkiaamuja tänne! :)

   Poista
 2. Meillä kissat jättää kyllä kuusen rauhaan, mutta pikkumiehestä en olisi niin varma :) Veljeni laittaa yleensä kuusen latvaan narun ja sitoo kuusen seinässä olevaan koukkuun kiinni. Talossa kun on kaksi pientä ipanaa ja kaksi kissaa.

  Upeat maisemat teillä on lumen puutteesta huolimatta. Meillä suurin osa lumista suli eilisen ja tämän päivän aikana. Sää on plussalla ja välillä sataa vettä. Ei kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvin sen kun Jimi tuli mulle, se oli joulunaikaa, ja se kävi aina juomassa kuusen jalasta ja taisi sinne kuusenalle muutamat pissatkin päästä. Ei kai pikkujätkä oikein ymmärtänyt että miksi puu on raahattu sisälle! :) Nykyäänkin Jimi saa välillä sellaisia hepulikohtauksia, että silloin olisi kuusi aikamoisessa vaarassa! :)

   Ai sieltäkin on lumet jo sulaneet pois, blaah....
   Jos saa nöyrimmät toiveet johonkin esittää, niin tulisipa se valkoinen joulu!! Samanlainen kuin viime vuonnakin!

   Poista
 3. Voi kun Tynsky on uhkarohkea! Meilläkään ei ole lunta (Naantalissa), vähän maa huurtui alkuviikolla, mutta se oli sitten siinä. Kyllä vois vähän tulla lunta, edes jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, edes jouluksi. Tällä hetkellä täällä on maa valkoisena, saas nähdä kuinka pitkään...

   Poista
 4. Meillä saatiin lunta jo pariinkiin otteeseen, ja maa oli jo ihanan valkoinen. Nyt ei lumesta ole enää paljonkaan tietoa. Vettä satelee ja on liukasta.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pihalla on tosi liukasta. Täytyisi saada jään pintaa vähän rikottua, ettei koiruus liukastelisi niin kovin pihalla.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)