keskiviikko 6. marraskuuta 2013

SuperPoweria aamuun!!

<3 AAMUT <3
 
  En tiedä onko koskaan tullut mainittua että olen niiiin aamuihminen!
 Nautin siitä kun saan herätä aikaisin ja kaikessa rauhassa touhuta omia juttujani.
 Viikonloppuaamut on ihan parhaita, mutta kyllä nämä arkiaamutkin ihan kivoja on.
 Etenkin nyt kun olen alkanut herätä vielä aiemmin.
 Nyt on varattuna tunti aikaa eläinten hoitamiseen ja 45 minuuttia vielä täysin omaa aikaa.

 Ja aamu alkaa tietenkin savivedellä! Olen tästä ennenkin postannut, KLIK, mutta savi on kyllä minulle ihan ehdoton aamunaloitus! Bentoniittisaven olen kylläkin vaihtanut vihreään saveen. En tiedä onko vihreä savi yhtään parempi tehoista kuin tuo harmaasavi, mutta ainakin se on paremman makuista.
 Saven juonnin jälkeen on hyvä odottaa tunti, vähintään kuitenkin puolituntia, ennenkuin nauttii mitään ruokaa. Yleensäkin tälläisten aineiden nauttimisen jälkeen, jotka tasaavat kehon PH-arvoa, on syytä pitää vähän väliä ruokailun kanssa.
 Ja aamupalaksi on muotoutunut tämä ihana herkku: Turkkilaista jogurttia, marjoja, Lucuma-jauhetta, Maca-jauhetta ja Chian siemeniä. NAM!! 
 
 
Joskus vaihtelun vuoksi pyöräytän blenderissä aamupalapirtelön, joka sisältää mm. seuraavia aineksia: mansikoita, turkkilaista jogurttia, maitoa, banaania ja avokadoa, NAM!! Maistuu ihan jätskiltä, mutta on oikeastaan paljon parempaa!!
Juomaa voi myös makeuttaa, esim. Lucuma-jauheella saa pirtelöön vähän sellaista kinuskista aromia.
 
 
Olen siis ihan koukussa Superfoodseihin! :) Jimikin on joutunut osalliseksi Superfoods innostuksesta ja aamuiseen kasvissoseeseen onkin yleensä sekoitettu joko Spirulinaa tai Chlorellaa. Jimi on joutunut viime aikoina syömään niin paljon lääkkeitä, että ihan hyvä vähän puhdistaa kehoa.Ja ilmeisesti ne ovat myös tepsineet, koska Jimiltä juuri tarkistettiin maksa-ja munuaisarvot ja kaikki arvot oli kuin oppikirjasta! Jimin nivelrikkoon syömä Trocoxil-lääkitys kun saattaa olla haitallinen koiran maksalle ja munuaisille. Puolenvuoden välein täytyy käydä tarkastastuttamassa arvot eläinlääkärillä.

Kisutkin odottavat omaa aamupalaansa! :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä et joku on aamuvirkku. Me nukkuu posotettiin taas ysiin asti Veen kanssa. :) mutta toisaalta mulla on koko päivä aikaa toohottaa eläimien kanssa..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks se oo vaan hyvä et meitä on moneen junaan?! :) Toiset vaan on aamuvirkkuja ja toiset iltavirkkuja.

   Poista
 2. Huoh... määki ootan, että musta josaki vaiheesa tulis aamunvirkku, mää taas tykkäisin yömyöhälle kuikuilla ja sitte aamulla nukkua pitkää. Sulla o niiiiiiii terveellisen näköne aamupala, että mulle tuli iha morkkis :D :D :D Mää sain vasta semmosen ihanan blenderijutskelin, varmaa mun blogisa sen näitki, moon harva se ilta hurruutellu siinä marjoja ja tuoremehua sekasi, mutta tuo jugurtti-idea oli aika mainio, ei oo käyny mielesäkkää, taijan kokkeilla sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään aina ihan noin terveellisesti aamulla syödä! :) Olen vaan alkanut boikotoimaan kaupan leipiä, ja jos en ole ehtinyt itse leipomaan, niin sit pitää kehitellä tuosta turkkilaisesta jogurtista jotakin. Ja aika paljon kaikkea hyvää siitä saa aikaiseksi! Joskus olen rahkaakin käyttänyt, mutta se on vielä paksumpaa tavaraa kuin tuo jogurtti ja saa tehdä töitä että siitä saa pirtelön aikaiseksi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)