Äiti juhli synttäreitä viikonloppuna ja tälläinen herkkukori lähti äiskälle lahjaksi.
Tässä siis hyviä ideoita esim. joululahjaksi tai muuten vaan joulupöytään laitettavaksi.
Savuporosinappi (ohje Valiolta)
1 1/4 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
½ pakettia Koskenlaskija Kylmäsavuporo sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 dl omenatäysmehua
Sekoita sinappijauhe ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet, juusto pieninä kuutioina. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kuumentunut ja juusto sulanut.
Laita sinappi pieniin lasipurkkeihin, sulje kannet ja jäähdytä.
Valmista sinappia tulee n. 5 dl.
Marinoidut juustokuutiot (ohje Valiolta)
350 g Valio Salaneuvos juustoa
3 dl oliiviöljyä
3 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl tuoretta timjamia
2 kpl tuoretta rosmariininoksaa (käytin kuivattua)
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia rosepippureita
Leikkaa juusto noin 1 x 1 cm kuutioiksi ja laita lasipurkkiin.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Hienonna timjami. Lisää kaikki mausteet öljyn joukkoon.
Kaada marinadi juustokuutioiden päälle ja sekoita kevyesti. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Nosta purkki hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, sillä juusto ja marinadi ovat parhaimmillaan huoneenlämpöisinä
Juusto säilyy hyvänä n. 7 vuorokauden ajan. Öljyn voi käyttää esim. salaatinkastikkeena.
Paahdetut paprikat purkissa (ohje kirjasta Purkissa!)
500 g erivärisiä paprikoita
2 valkosipulinkynttä
tuoretta oreganoa
Mausteöljy:
1 dl oliiviöljyä
½ dl valkoviinietikkaa
½ sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
1½-2 tl suolaa
1 tl kokonaisia mustapippureita
Poista paprikoista kannat, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Paahda paprikoita grillissä tai grillivastuksen alla 225-asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa.
Viipaloi valkosipulinkynnet. Lado paprikapalat purkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja oreganon kanssa.
Kuumenna mausteliemen ainekset ja kaada liemi purkkiin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Paprikat säilyvät hyvinä noin 3-4 viikkoa.
Ruisnapit (ohje Lahoa Rautaa- blogista)
1 1/4 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 3/4 dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen.
Lisää joukkoon kaikki muut ainekset.
Anna kohota, kauli ja irrota muotilla ottamasi ruisnapit.
Paista 240 asteessa noin 10 minuuttia.
Ihana lahjakori! Tosi kivoja herkkuja olet sinne kasannut :)
VastaaPoistaKiitos! :) Ja kori muuten löytyi sattumalta kirppikseltä. Taas tuli todettua että kyllä vaan kannattaa ahkerasti kiertää kirpputoreja!! :)
PoistaNo onpa IHANA lahaja, äippä o varmaa onnesta soikiania, rakkauvella tehty kaikki! <3 <3
VastaaPoistaKyllä se taisi lahjasta tykätä!! :)
PoistaItse tehty on aina itse tehtyä!!
Ruokalahjat ovat ihania ja niitä on kiva tehdäkin :)
VastaaPoistaNiin on!! Ja kiitos muuten ruisnappiohjeesta!!! :) Niitä täytyy tehdä uudestaankin.
PoistaNami! Etenkin ruisnappien ohjetta himottaisi kokeilla. :D
VastaaPoistaKannattaa testata! Rupesi päätä oikein huimaamaan kun katsoin kaupassa ruisnappien hintaa ja päätin tehdä itse.
PoistaOoh, ihkui herkui!
VastaaPoista<3
PoistaOikein paljon onnea äidille :) Ihanan lahjan oot kyllä tehnyt!
VastaaPoistaVälitän onnittelut! <3
PoistaKiitos!! Joskus olisi kiva äidille & iskälle ostaakin jotain mitä oikeasti haluavat/tarvitsevat, mutta etenkin nyt kun toinen osapuoli perheestä on ollut monta kuukautta lomautettuna ja rahaa ei vaan kertakaikkiaan ole, on nämä ruokalahjat erittäin hyvä ja hieman edullisempikin idea!!
Minäkin otin samalla Valion sivuilta aika monta kokeiltavaa ohjetta! :) Voi kumpa kaikelle vaan riittäisi aikaa ja ehtisi kokeilemaan niitä kaikkia.
VastaaPoista