Mutta onneksi pieni tummumminen ei vaikuttanut leipien makuun tippaakaan, ehkä jopa päinvastoin.
Ohje on Yhteishyvän sivuilta. Suosittelen kokeilemaan. Jälleen sarjassamme hyvää ja helppoa. Tosin ei kovin nopea tehdä, mutta yhdessä illassa kuitenkin valmistuu.
Maalaisleivät (2 kpl)
3 dl vettä
4 rkl fariinisokeria
1 dl grahamjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä
Mittaa kädenlämpöinen vesi, sokeri ja grahamjauhoihin sekoitettu hiiva
kulhoon ja sekoita. Anna seisoa 10 minuuttia, kunnes seos kuplii. Vatkaa
joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää loput jauhoista ja alusta
taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai noin 4 minuuttia yleiskoneella,
kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on kimmoisaa. Öljyä iso kulho ja nosta
taikina kohoamaan 1,5 tunniksi peitettynä. Jaa taikina kahteen osaan ja
kauli palat jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri
rullalle jättäen saumapuoli alaspäin. Anna kohota puolisen tuntia. Laita
uuni lämpenemään 275 asteeseen. Nosta uunin pohjalle uunivuoallinen
vettä, jotta ilma uunissa on kosteaa ja leipä saa rapean pinnan. Nosta
toinen pelti kuumenemaan uuniin. Siirrä leivät kuuman pellin päälle ja
vedä terävällä sahalaitaisella veitsellä viillot pintaan. Poista uunista
vesivuoka. Paista leipiä 10 minuuttia ja käännä lämpö sitten pois
päältä. Anna kypsyä jälkilämmössä vielä 15 minuuttia. Jäähdytä
ritilällä.
Ihanan näköistä leipää! Mä ajattelin laittaa pian juustoleipätaikinan kohoamaan :)
VastaaPoistaReseptiä odotellessa! :)
PoistaNam, näyttää hyviltä! Leipäbuumi menossa, mä tein viikonloppuna saaristolaislimppua Baking my dream cakes-blogista löytämällä resptillä. Tuli todella hyvää!
VastaaPoistaSaaristolaisleipä on minunkin herkkua! Olen tehnyt sitä kolmella eri ohjeella. Se "tahmaisin" on suosikkini, mutta yleensä teen sitä vain kotikäyttöön, juuri sen tahmaavuutensa takia. Jos on tulossa kylään porukkaa, teen vähän vähempi mehukkaalla reseptillä. Joka sekin kyllä on hyvää, mutta jopa isäntä on huomannut saman kuin minä, että mitä enemmän leipää voitelee paiston aikana ja mitä tahmaisemmaksi se jää, sen parempaa.
PoistaAi vitsi, pitääkin pakkasesta sulattaa yksi leipä ja käydä mätiostoksilla, nam nam!! :)