tiistai 19. marraskuuta 2013

Marjacrumble


 Tiedättekö tunteen, kun syö jotakin niin taivaallisen hyvää, että luulee jo olevansa kuollut ja päässeen taivaaseen...?!? :)
No, tässä oli juuri sellainen herkku! Nopea tarjottava esim. yllärivieraille ja toimii myös ihan jälkiruokana. Marjoja/hedelmiä voi käyttää juuri niitä mitä sattuu milloinkin kotoa löytymään.

Marjacrumble


70 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl hienoa sokeria
½ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelijauhetta
n. 5 dl marjoja (käytin vadelmia ja mustikoita)
mantelilastuja

Sekoita vehnäjauhot, sokerit ja mantelijauhe.
Nypi joukkoon kuutioitu kylmä voi. Laita marjat vuokaan. Ripottele muruseos keoksi marjojen päälle. Lisää lopuksi muutama kourallinen mantelilastuja.
Paista uunissa 175 asteessa noin puolisen tuntia.

Ja nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Harvinaista kyllä, mutta meiltä löytyi pakastimesta jätskiä, ja olihan tämä ihan mieletöntä herkkua jäden kanssa!! :)

4 kommenttia:

  1. Nami nami ja varsinkin jätskin kanssa :) kyllä sitä jotain herkkuja tarvitaankin, että selvitään tästä kaamoksesta :) mukavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, varsinkin jätskin kanssa! :) Meillä ei ikinä ole jätskiä, koska sen kuljettaminen ilman sulamista kotiin saakka tuppaa olemaan vähän hankalaa. Mutta kyllä nyt oli ilo syödä marjojacrumblea ja jädeä!!
      Kiitos samoin, oikein ihanaa viikkoa myös sinulle!!

      Poista
  2. Ihanalta näyttää! Täytyis kyllä tehdä jotain tällaista, kun kerran pakastin on pullollaan marjoja. Etenkin nuo hieman paahtuneet mantelilastut tuossa päällä houkuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin kade..meiän pakastin on täynnä vaan koiran ja kissojen sapuskaa!! :)
      No toivottavasti tänä kesänä istuttamani pensaat alkaisivat pikkuhiljaa tuottaa marjasatoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)