tiistai 5. marraskuuta 2013

Myrskyä & juustoista makaronilaatikkoa

Aikasmoinen myrsky - ainakin täällä Varsinais-Suomessa. Tuulimylly on pyörinyt kuin hyrrä ympäri. Onneksi saatiin navetan katto ruuvattua kunnolla kiinni ennen tätä myräkkää. 
Nyt on saanut tosissaan keksiä tekemistä kissoille ja koiralle etteivät tylsisty. Onneksi on tuo navetan ylinen, joka nyt siivottuna on aikamoinen tilaihme keksiä esim. kivoja piilotusleikkejä eläimille. Lyyti ei ihan vielä ole hoksannut tuota etsimisleikin merkitystä, mutta Jimi & Tyyne menevät rintarinnan hännät pystyssä ja nenät kiinni lattiassa, kun vähän heittää lihapullia ja nakkeja ympäri navetan lattiaa.


Nyt on ollut myös hyvää aikaa tehdä keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Tai ainakin valmiimmaksi! :)
Osa on varmaan sellaisia ikuisuusprojekteja....

Ruoaksi tuli tehtyä makaronilaatikkoa, vaikkei se edelleenkään ole mitään lempiruokaani. Mutta se on helppo ja edullinen ruoka, ja yleensä kun sitä tekee ison satsin, niin sitä saa muutaman kerran ottaa töihinkin evääksi.
Tupun Tuvassa oli tehty herkullisen näköistä juustoista makaronilaatikkoa, ja niinpä tartuin tuumasta toimeen ja iskin jauhelihan joukkoon ison köntin viherpippurisulatejuustoa. Ja ai että maistui tällä kertaa makaronilaatikko oikeasti hyvältä! :)

Juustoinen makaronilaatikko


5 dl tummaa makaronia
2 litraa vettä
 suolaa

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
150 g viherpippurisulatejuustoa
2 rkl ketsuppia
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
3 munaa
7 dl maitoa

Pinnalle:
2 tomaattia viipaleina
2 dl juustoraastetta
1 rkl basilikaa (unohdin laittaa)

Keitä makaroni pussin ohjeen mukaan ja paista jauheliha ja lisää sinne sipulin silppu ja juusto sekä mausteet. Sekoita makaroni ja jauheliha seos yhteen. Vakaa munat ja maito sekaisin ja kaada se makaroniseoksen päälle. Viipaloi tomaatit ja lado makaronilaatikon pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste ja päällimmäiseksi basilika. Laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi koita kypsyyttä pistämällä kauhan laatikon sisään jos on vielä nestemäistä munamaito niin laita vielä hetkeksi uuniin kypsymään.

NAM!!!! 

Syömistä on vaan viime päivinä haitannut suussani jylläävä perikoroniitti eli viisaudenhampaiden puhkeamisesta johtuva paha tulehdus.Maanantaina kävin hammaslääkärissä ja nyt on jo ehkä hiukan valoa tunnelinpäässä, eli antibiootit ovat jo vähän alkaneet vaikuttamaan. Aikamoinen kipu kyllä aiheutuu hampaan puhkeamisesta. En yhtään ihmettele että lapset huutavat kurkkusuorana kun on hampaat puhkeamassa, niin olisi itsekin mieli tehnyt huutaa... Tai ilmeisesti viisaudenhampaan puhkeamista ei voi verrata maitohampaiden puhkeamiseen, mutta mistä näistä tietää kuinka kukin ihminen kivun tuntee.

4 kommenttia:

  1. Makaronilaatikko maistuu aina silloin tällöin, ja erilaisin maustein ja lisukkein tulee hyvää.:)

    Aika myrsky oli. Sähkötkin oli pois pitkän aikaa, mutta onneksi aggregaatilla saatiin sen verran taloa sähköistettyä, että saatiin valot, jääkaappi sekä pakastimet, ja lämmitys toimimaan. Piha näyttää tänä aamuna siltä kuin en olisi sitä vielä haravoinut. Onneksi puut sentään pysyivät pystyssä. Samaa tuuria ei ollut pari vuotta sitten Tapaninpäivänä. Sen myrskyn jälkiä korjattiin koko seuraava vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei onneksi ollut sähköt pois, mutta tässä lähiympäristössä on kyllä aika moni talous ollut ilman sähköä.
      Me asuttiin tuolloin Tapaninmyrskyn aikaan vielä vanhassa kämpässä ja siellä ei ollut huolta sähköjen lähtemisestä. Mutta mamman luo kun mentiin syömään, niin olikin tenkkapoo että millä saadaan ruoat lämpiämään ja kahvit keitettyä. Onneksi vanhoista taloista löytyy yleensä puuhella ja/tai leivinuuni! :)

      Poista
  2. Makaronilaatikko on hyvää, tykkään siitä sen helppouden vuoksi :D Sulatejuustoilla saa kyllä ihan erilaista makua, on hyvää!

    Olin ihan ihmeissäni aamulla kun radiossa kerrottiin myrskystä, täällä meillä selkeni yks kaks illalla ja aamusta paistoi aurinko. Tapaninmyrskyn jälkeen oltiin lähes viikko ilman sähköä JA vettä oma kaivo kun on..oli ihan mielenkiintoista alle yksivuotiaan vaippaikäisen kanssa käydä vantaan lähellä tutuilla pesemässä tuttipullot ja jotain tiskejä ja käydä suihkussa.. Myöskin kynttilät oli vähän hankalia tuon ikäisen kanssa..
    Onneksi on varaava takka niin kotona oli ainakin lämmin ja jotain sai lämmitettyä siellä. Naapurin pienellä lainaaggrigaatin avulla keiteltiin kahvit ja pidettiin pakastimet päällä.

    Toivottavasti näitä myrskyjä ei tänä vuonna olisi, aika pelottavaakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts...ilman vettä pienen lapsen kanssa! No, näemmä se mikä ei tapa vaan vahvistaa, mutta aikamoisesti kyllä helpottaa elämää tuo kotiin sisälle tuleva juokseva vesi!!
      Toivotaan että vastaavia myrskyjä ei enää tulisi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)