perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kylmä valkosipulikastike & nuotiokalaa

Välillä alkaa vähän kyllästyttämään se kermaviili-tillikastike, jota nyt olen vallan tehnyt uusien perunoiden kanssa. Siksi pitääkin välillä kokeilla jotain ihan uutta! Tämä kylmän valkosipulikastikkeen ohje löytyi Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Sopi kyllä mukavasti kalan kanssa. Ja luulen, että jonkun tirisevän possun pihvin kanssa olisi aivan nappivalinta tämä kastike!! :) Myös hampurilaisten väliin voisi koittaa....

Kylmä valkosipulikastike


1 dl créme fraîchea
1 dl maustamatonta jogurttia
10 kpl valkosipulin kynsiä
2 tl öljyä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
suolaa, valkopippuria

Kuori valkosipulin kynnet ja poista kannat. Laita kynnet ja tilkka öljyä folionyyttiin, ja laita nyytti uuniin tai grilliin kypsymään 15 - 20 minuutiksi, eli kunnes kynnet on pehmenneet. Anna hetki jäähtyä, murskaa ja lisää créme fraîchen joukkoon. Lisää seokseen jogurtti, mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi hienonnettu persilja. 

Nuotiolla paistui sekä Tornionjoen lohta, että "omasta" vesistöstä narrattua kuhaa.

Lohen kanssa joimme Drostdy-Hof Chardonnay 2012 valkkaria.
Viinilehti.fi suositteli tätä punalihaisten kalojen sekä paistettujen tai grillattujen äyriäisten kanssa.
Ja hyvin se sopikin lohen kanssa!!

Ja tästä onkin hyvä aloittaa kesäloman vietto!!! 
Eilen laitoin valmiiksi nipun reseptejä, jotka pitäisi saada loman aikana testatuksi, saa nähdä kuinka lähelle tavoitetta pääsen... Siinä sivussa pitäisi myös maalata uusi puucee (sisältä & ulkoa), maalata pihakalusteet, maalata saunan kammari jne jne. Että kyllä siinä tekemistä riittää, ei tarvitse jouten olla lomallakaan!

1 kommentti:

  1. Kiva, kun kokeilit. Tämä kastike sopii melkein minkä kanssa tahansa.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)