torstai 18. heinäkuuta 2013

Suklaa-mansikkakakku

Sitä olis sit vielä viimenen työpäivä edessä ennen kolmen viikon kesälomaa! :) Kiva fiilis, vaikka tietää että työpöydällä odottaa kasa hommia jotka pitäisi saada tehdyksi ennen lomalle lähtöä. No, onneksi saa tauoilla tätä herkkukakkua, jonka voimalla jaksaa yhden päivän painaa hommia! :) Pitihän sitä miehille töihin kakku leipoa, kun joutuvat nyt kolme viikkoa olemaan ilman leipomuksiani... ;)

Löysin idean tähän kakkuun sellaisesta ihanasta blogista kuin Marian pieni leipomo. Käykäähän kaikki katsomassa kuinka kaunis oli tämän kakun esikuva!!! :) No, omasta kakusta ei tullut läheskään yhtä kaunis, mutta pohjaa & täytettä hieman maistaneena tiedän että herkullinen tämä kakku on varmasti!!
Tein kakun 26 cm irtopohjavuokaan, koska itse en omista edelleenkään sitä välikokoista vuokaa. Mutta jotta saa kakusta kauniin korkean, kannattaa tehdä pohja hieman pienempään vuokaan.

Suklaa-mansikkakakku


Pohja:
50 g kaakaojauhetta (siivilöityä)
100 g muscovado sokeria
2,5 dl kiehuvaa vettä
125 g pehmeää voita
150 g sokeria
225 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa

Täyte:
2,5 dl Flora kuohukermaa
250 g maitorahkaa
sokeria maun mukaan
mansikoita

Suklaakuorrute:
200 g tummaa suklaata
20 g voita
0,75 dl kermaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. 
Laita kaakao ja tumma muscovado sokeri kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi. Sekoita kunnolla ja laita hetkeksi syrjään.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksi muna ja sekoita hyvin, sekoita joukkoon hieman jauhoseosta ennen kuin vatkaat sekaan toisen kananmunan. Lisää sitten loput jauhot ja sekoita.
Lopuksi lisää kaakaovesi ja kääntele taikina tasaiseksi. 
Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 min. Anna jäähtyä ritilän päällä 5-10 minuuttia ennen kuin otat kakun vuoasta ulos jäähtymään.

Täytettä varten vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka. Mausta oman makusi mukaan sokerilla.
Laita suklaakuorrutteen kaikki ainekset kulhoon ja anna sulata vesihauteessa niin kauan että voi ja suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä 5-10 min.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä pohjan päälle kerma-rahkaseos ja viipaloituja mansikoita runsaasti. Laita toinen pohja päälle. Kaada suklaakuorrute päälle ja anna sen vapaasti valua reunoja pitkin. Jos tarvii niin lastalla voi vähän auttaa suklaata valumaan. Laita kakku jäähtymään jääkappiin ja hetken päästä asettele päälle iso keko tuoreita mansikoita.


4 kommenttia:

  1. Huoh, mä viettelen jo loman viimeisiä päiviä ja ma alkais taas työt. Loma on todellakin ollut tarpeellinen. Mulla on ollut kahden vuoden sisällä vain muutama viikko lomaa ja lomattomuus kyllä alkoi tuntumaan jo aika ikävästikkin. Paljon jäi vielä tekemättä hommia, mita meinasin keritä tehdä, mutta kyllä sitä aloittaa työt taas ihan eri fiiliksillä! :) Ihanaa, kun mulle on nyt vihdoin kertynyt täydet lomat, joten vielä jäi lomia elokuulle yksi viikko ja talveksi puolitoista viikkoa. Kyllä nuorena jaksaa; ja pah kyllä nuorellekki lomat silloin tällöin kuuluu. ;D

    On kyllä hyvän näköinen kaakku! Nami suklaata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä ne nuorellekin ne lomat kuuluu. Etenkin kun omistaa kodin, jossa riittää ihan hemmetisti tekemistä, ettei tuo kolme viikkoakaan riitä niiden kaikkien töiden tekemiseen. Ilman lomaa joutuisi kaikki tekemään töiden ohessa, ja sittenpä sitä vasta olisikin väsynyt.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)