sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ensimmäiset jouluähkyt tälle vuodelle ;)


Eilen tosiaan syötiin vuoden ensimmäiset jouluruoat. Ja tuli kyllä vedettyä niin huolella sitä ruokaa, että oli oikein paha olla loppuillan. Siitä kertoo jo sekin, että oli pakko ottaa pieni konjakkitömpsy vielä ennen nukkumaanmenoa, ajattelin että jos se auttaisi ruokaa sulamaan nopeammin. Ja selvennykseksi siis, että en voi sietää oikein edes konjakin hajua! :)

Mutta ruoka oli kyllä hyvää, siitä ei pääse mihinkään! :) Pöytään kannettiin kreikkalaista salaattia, rosollia, munanpuolikkaita, savukalasaalaattia, perunaa, kinkkua, uunikuhaa & bataattilaatikkoa


Savukalasaalatin ostin tällä kertaa valmiina. Ollaan tykästytty siihen Lidlin Deluxe savukalasalaattiin. Kannattaa testata.




Rosolli


3 porkkanaa
2 maustekurkkua
2 etikkapunajuurta
2 punasipulia

Kastike:
2 dl vispikermaa
1 tl punaviinietikkaa
2 tl punajuurien säilöntälientä

Keitä porkkanat juuri ja juuri kypsiksi, noin 10 min. Kuori porkkanat.
Leikkaa kaikki ainekset pikkupaloiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Voit myös sekoittaa ainekset keskenään.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää etikka ja säilöntäliemi vaahtoon ja sekoita. 
Tarjoa kastike rosollin kanssa.


Jälkkäriksi juotiin glögiä & syötiin minijoulutorttuja sekä Ahaa-juustokakkua.

Näistä kuvista ei ehkä hahmota, mutta nämä tosiaan ovat ihan pikkuruisia joulutorttuja. Laitan yhden torttulevyn aina ensiksi puoliksi ja sitten sen puolikkaan vielä neljään osaan. Kun osia vähän venyttää ja vanuttaa saa niistä hyvin tehtyä tälläisiä ihania pieniä torttuja! :)

 Pihakin sai jo vähän tunnelmavalaistusta! :)

Jotkut sanovat että jouluvalot pitäisi laittaa vasta joulukuussa, mutta pyh ja pah sanon minä. Miksi kärsiä pimeydestä, kun sitä voi taltuttaa edes hieman näillä ihanilla, tunnelmallisilla valoilla.

9 kommenttia:

  1. No sielä o ollu herkut kyllä, slurps... liha näytti suusa sulavalle! Justiinsa eilen kattoin Lidlisä sitä savukalasallaattia, että oiskoha mistää kotosi, mutta en ottanu sitä. Meillä o kuistilla savustuspönttö ja sitä tullee käytettyä läpi vuojen, perjantaina savustettii taas kallaa, ku tarvin siihe kalavoikkarin täytteesee savukallaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkku oli oikein onnistunut! Laitettiin se taas leivinuuniin, ja kävi samoin kun viime vuonna, että kinkun lämpö ei millään noussut sinne 77 asteeseen, vaikka kinkku oli ollut jo lähemmäs 8 tuntia n.120 asteen lämmössä. Kun tehtiin kuorrutus kinkkuun, laitettiin hetkeks sähköuunin digitaalimittari kinkkuun kiinni ja kinkun lämpö nousi ihan hetkessä sinne 77. En tiedä mikä siinä on, että leivinuunissa se sisälämpötila ei suostu nousemaan haluttuun lämpöön. No, niin tai näin, kinkku oli mureaa & mehukasta, eli juuri sitä mitä yritettiinkin! :)
      Täällä meillä päin on vähän hankalaa saada tuoretta kalaa mistään... Se on tosi harmillista! Paitsi tuo kuha oli itse narrattua ja ihan tästä omasta vesistöstä. Mutta tuo lohi puoli on vähän heikompaa täälläpäin. Kunnon kalatiskejä ei täällä kotipitäjässä ole, enkä mielellään osta mitään valmiiksi pakattua kalaa.

      Poista
  2. Kiitos vaan taas kestityksestä! Kyllä kelpas mennä täyden mahan viereen maate..:) täytyy koittaa järkätä meillä vaikka se sauna-ilta täs talven aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan teidän sakille kun tulitte syömään! <3
      Juu saunailta täytyy järkätä!! Mikäs sen parempaa, hyvää ruokaa & saunomista! :)

      Poista
  3. Vitsi miten ihanan tunnelmallisia kuvia!:) On teillä aikamoiset herkut olleet.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Jotenkin olen vaan nyt jo niiiiiin joulufiiliksissä.... :)

      Poista
  4. Jouluruoat on niin hyviä, että useimmitenhan niitä tulee syötyä ähkyyn saakka.:) Meillä on yleensä laitettu jouluvalot 1. adventtina, mutta nyt tuli laitettua hieman etuajassa. Pimeää on, joten kaivataan valoa ja tunnelmaa. Ja johan alkaa jouluvaloja olla jo kaikkialla muutenkin, kaupoissa ja kaupungeilla. Mukavampikin valoja ripustella ennen kuin on lunta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä että tähän pimeyteen tarvitaan lisää, tunnelmallisia valoja! Itse ainakin viihdyn pihallakin nyt paljon paremmin.

      Poista
  5. Oi, mitä ihania kuvia ja ruokia! Tuoksu melkein tuli mukana tänne ruudun toiselle puolen :)

    Olen iloinen, kun joku muukin on jo laittanut valoja pihalle. Itse hoppuilin jo monta viikkoa sitten ja sisälle laitoin valokranssit ikkunoihin viikko sitten ;) Tunnelmaa ja loistoa ei voi koskaan olla liikaa, sanon minä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)