keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kun kaikki ei mene ihan nappiin...

Tänään oli tarkoitus tehdä vappupäivän kunniaksi vähän hienompi ateria, eli jälkimarinoitua naudan paahtopaistia ja perunoita. No, tein mielestäni kaiken niinkuin ohjeessa sanottiin, mutta kun tuli ruokailun aika, oli nauta niin punaista että en saanut sitä syötyä.
Ymmärrän, että sen pitää olla keskeltä hieman punaista, mutta ei ehkä ihan tälläistä mitä se nyt oli. No, ei muuta kuin nauta takaisin uuniin (sillä seurauksella että siitä tuli ylikypsää) ja vankka vannomus että IKINÄ en enää tee naudasta yhtään mitään! :)
Onneksi perunat kuitenkin onnistuivat ja onneksi nämä minun "ikinä"-puheeni eivät yleensä kovin kauaa kestä.
Tässä kuitenkin resepti jolla olisi pitänyt onnistua, mutta jokin nyt vaan minulla meni pieleen! :)

Jälkimarinoitu naudan paahtopaisti


1 kg naudan paahtopaistia
öljyä
suolaa & pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
vajaa 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
tuoretta rosmariinia ja minttua silputtuna n. 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa & pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200 asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. 
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja siirrä huoneenlämpöinen paisti marinadiin, jossa se saa lillua kauttaaltaan ainakin parin kolmen tunnin ajan, mielellään vähän pidempäänkin. 
Viipaloi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Ohje on napattu jostakin vanhasta Maku-lehdestä. Jos lihaspesialistit tietävät mikä meni vikaan, niin vinkkejä otetaan vastaan, kiitos! :) Tai muuten jätän suosiolla tuon naudan kokkaamisen isännälle... ;)


Lihan lisänä syötiin perunoita, jotka ensin kuorin, sitten höyrykattilassa keitin n. 15 minuuttia. Tämän jälkeen pyörittelin niitä öljy-mausteseoksessa (oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, chilijauhetta) ja paistoin uunissa niin kauan, että saivat rapsakan pinnan ja olivat sisältä pehmeitä.

2 kommenttia:

  1. pari astetta lisää (58-59) niin avot =)
    Hyvältä näyttää mun mielestä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos suuresti avusta! ♥ Nyt ehkä uskaltaudun uudelleenkin kokeilemaan! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)