sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kanelipitko

Viikonloppu kului taas hyvin työntäyteisesti. Lauantai tuli oltua töissä, aamusta lähes iltaan. Harmittaa, että en pystynyt osallistumaan ravintolapäiväänkään omien töideni takia...
Sunnuntaina taas tuli tehtyä kotona pihahommia koko päivä. Kesken pihahommien tuli inspiraatio ja jäi harava nurmikolle, kun oli pakko päästä leipomaan! :)
Tämä inspiraation lähteenä oli uusin Leivotaan-lehti.

Perinteinen kanelipitko (1 kpl)


25 g hiivaa
75 g voita
3 dl maitoa
1 maustemitallinen suolaa
½ dl sokeria
½ tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
40 g voita
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia

Koristeluun:
muna
raesokeria

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Kaada kädenlämpöinen voi-maito hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma ja vähän kerrallaan jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinan alla n. 45 min.
Täytettä varten sulata voita hiukan, jotta siitä tulee pehmeää, mutta ei juoksevaa. Lisää joukkoon sokerit ja kaneli.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille ja vaivaa sitä muutama minuutti. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte keskelle taikinalevyä.
Leikkaa taikanalevyn reunat suikaleiksi veitsellä tai lastalla.
Letitä pitko nostelemalla suikaleet limittäin toistensa päälle. Taikinasuikaleet saavat mennä toistensa päälle, jotta pitko ei paistuessa hajoa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Anna pitkon kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen pitko! Jostain syystä mä en saa koskaan pitkoja onnistumaan. Aina ne jää sisältä taikinaisiksi, vaikka kuinka niitä kypsentäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin vähän jännitti että mahtaako jäädä raa'aksi, mutta ei onneksi jäänyt.

      Poista
  2. Nam! On kyllä tosi hyvän näkönen! Mää haluun tulla maistelee taas joku päivä sun leipomuksia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullantuoksun perässä vaan poikkeette meille ohi mennessänne! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)