Mustikkatorttu
Pohja
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
Täyte
250 g mascarponea
1 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk vispikermaa
Päälle
4 dl mustikoita
Kiille
1 1/2 dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
Sekoita aluksi kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten pehmeän rasvan joukkoon. Lisää maito/kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokerit. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää se tuorejuustokulhoon sekoittaen täyte tasaiseksi. Levitä täyte torttupohjalle ja ripottele päälle mustikat.
Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Levitä seos lusikalla mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)