keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Rahkamunkit

Pitihän sitä vappupäivänä mammallekin viedä vielä muutama munkki. Kaikki tiistaina paistetut munkit oli jo syöty, joten ei muutakuin hihat heilumaan ja uudet munkit kehiin. Tällä kertaa tein tälläisiä rahkamunkkeja, jotka Limepippurin -blogissa kulkevat nimellä rahkapallerot. Tämä ohje on pyörinyt käsissäni jo muutamia kuukausia, mutta nyt tuli sopiva aika toteutukselle. Ja hyviä nämäkin olivat. Ja älyttömän nopeita tehdä. Taikinaa varten kaikki ainekset vaan sekaisin ja siitä sitten lusikalla taikina"möttejä" rasvakattilaan. Tässä myös yksi vaihtoehto mitä tehdä jos on tulossa yllätysvieraita.

Rahkapallerot


1 prk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 muna
tomusokeria tai hienosokeria

öljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kuumenna öljy ja paista lusikalla taikinasta otettuja palleroita öljyssä niin, että pallerot saavat kauniin värin. Nosta kypsät rahkapallerot reikäkauhan avulla esimerkiksi leivinpaperille valumaan. Ripottele paistamisen jälkeen rahkapalleroiden päälle tomusokeria tai hienosokeria.

------------------------------------------------

Huomasin muuten juuri, että blogissani on jo ylittynyt 10.000 katselukerran raja, wau!!! Kiitokset kaikille säännöllisille, säännöllisen epäsäännöllisille ja satunnaisille lukijoille! :) 

Alunperin tarkoitus kuitenkin oli aloittaa blogin pito kolmesta syystä. Ensinnäkin tämän oli tarkoitus toimia itselle reseptipankkina, jotta pääsisi eroon niistä kaikista epämääräisistä paperikasoista keittiön kaapeissa (siihen tavoitteeseen ei vielä kokonaan olla päästy, joten jatkettava on tätä bloggailua). Toiseksi blogin tarkoitus oli jakaa muutamalle läheiselleni reseptejä, jotta aina ei tarvitse paperille kirjoitella. Nyt kaikki saavat itse käytyä ne täältä katsomassa ja kopioimassa. Ja kolmanneksi tämän blogin tarkoitus oli toimia päiväkirjana itselle. On ollut hauska lukea mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä. Vaikka tuntuu että koko ajan eletään ihan normaalia arkea ja mitään erikoista ei tapahdu, mutta kun lukee omasta blogista vanhempia jutttuja, huomaa taas että kyllähän sitä yllättävän paljon on kaikkea tullut tehtyä. 

Ja hienoa jos blogistani on muillekin ollut iloa! <3

1 kommentti:

  1. Vielä tänä vuonna ei tullut kokeiltua rahkamunkkeja. Olen kyllä maistanut ja nämä on super hyviä!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)