tiistai 14. toukokuuta 2013

Rucola-cheddarleipä

Safkaseireenin blogissa oli tehty rucola-emmentalleipää ja tämä herätti kiinnostukseni, koska omassa minikasvihuoneessa rucola kukoistaa. Emmentalia jääkaapista ei löytynyt, mutta löytyi Kolatun juustolan lehmänmaitocheddaria, joten pistin sitä tilalle. Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin 2 leipää. Puolitin ohjeen ja tein nyt kokeeksi vain 1 leivän. Leipä oli erittäin mehevää, varmaankin tuon juuston ansiosta. Tämä olisi täydellistä jonkun ruokaisan salaatin kyytipojaksi.

Rucola-cheddarleipä (1 kpl)


100 g hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
7 g kuivahiivaa
150 g graham-jauhoja
2 dl vettä
½ ruukkua villirucolaa silputtuna
50 g juustoraastetta

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita niihin vesi. Vaivaa taikinaksi ja vaivaamisen loppuvaiheessa lisää rucola ja juustoraaste. Kohota taikinaa tunnin ajan. Leivo leiväksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen sillä aikaa kun leipä nousee vielä hetken liinan alla.
Paista n. 20-25 min kunnes leipä on kypsää.
Itse laitoin taas kypsentämisen loppuvaiheessa vesiastian uunin pohjalle, jolloin leipään tuli ihanan rapea kuori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)