keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Seipihvit ja kananmunakastike

Ennen ruokajuttuja täytyy kertoa aamun pikkupaniikista! :) Meidän Tyyne-kisu on vallan yönsä pihalla. Menen aamulla aina ensimmäisenä herättyäni huutelemaan häntä ja aina tulee sisälle viivana syömään. Mutta tänään aamulla ei Tyyneä näkynyt eikä kuulunut. Huutelin ja huutelin ja huutelin, ja alkoi jo pikku paniikki iskemään. Mylläsin ylisen ja navetan, että josko vaikka olisi loukkaantunut ja mennyt navettaan turvaan. Ei näkynyt sielläkään. Sitten kuului pienen pieni naukaisu jostain, en vaan osannut paikallistaa että mistä se tuli. Ajattelin tietenkin pessimistinä ensimmäiseksi, että nyt se on jäänyt auton alle ja viruu jossain ojassa. No, sitten tutkimaan kaikki tienvierustat ja ojat löytyisikö kissaa. Ei löytynyt. Paniikki vaan yltyi. Viimeisenä toivona menin katsomaan että olisko se jostain syystä päässy puuceeheen, ja siellähän se kissa oli, kaikissa sielun ja ruumiin voimissa! :) Isäntä oli illalla käynyt ulkovessassa eikä ollut huomannut että kissa oli samalla livahtanut sinne. Lyöny vaan oven säppiin. Taas sai isäntä siis huutia, josko vaikka ensi kerralla muistaisi tarkistaa onko kissa ehtiny taas livahtamaan pienestä kolosta sisään. Kerran lähdettiin auton kanssa keskustassa käymään, ja puolessa välissä matkaa tajuttiin että kissa istuu takapenkillä! :) Ei muuta kun auto ympäri ja kissan palautus takaisin kotiin. On se aikamoinen veijari. Kun on tottunut siihen, että tuo lähes 50 kiloinen koira ei pysty huomaamatta livahtamaan yhtään mihinkään! :)

Ja sitten ruoka-asioihin...Eli tänään syötiin seipihvejä ja valkokastiketta höystettynä kananmunalla.
Seipihvien ohje on Herkkuhovista. Ensimmäiset pihvit paistettuani luulin, että nyt tuli taas tehtyä ihan sutta ja savea. Kunnes tajusin, että olin niitä ensimmäisiä pihvejä paistanut ihan liian vähän aikaa. Niihin piti saada se lähes musta pinta, jotta pihvien maku pääsi kunnolla oikeuksiinsa. Ja ensimmäisien pihvien omituiseen makuun toki saattoi vaikuttaa sekin, että lettupannu oli päässy monet vuodet pölyttymään kaapin perällä! :)

Seipihvit

400 g Alaskan seitifileitä
1 sipuli
1 dl Meiran maustettua korppujauhoa
2 dl ruokakermaa
1 muna
merisuolaa ja mustapippuria
paistamiseen oliiviöljyä

Kuullota pilkotut sipulit pannulla.
Turvota korppujauhot kermaan, lisää sipulit ja mausteet.
Lisää seitifileet, soseuta sauvasekoittimella massaksi.
Sekoita joukkoon muna ja paista pihveiksi pannulla oliiviöljyssä.



Perinteinen valkokastike

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa kiehautettuna
suolaa
valkopippuria
keitettyjä kananmunia (4 kpl)

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetki. Älä ruskista!
Kaada joukkoon kuuma maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää keitetyt ja silputut kananmunat.
Ruohosipuli sopisi tähän kastikkeeseen kuin nenä päähän, mutta valitettavasti omat kasvatukset ovat vasta niin aluillaan, ettei niistä ollut vielä ruoan maustajiksi...

Ja kuten kuvasta näkyy, pihvien ja kastikkeen kera söimme ihan tavallisia keitettyjä perunoita! :)

4 kommenttia:

  1. :D hianoo Tyyne! Meilläkin Sylvi jää millon mihinki säppiin. Ja Sylvi harvemmin ilmottaa maukumalla olinpaikastaan. Odottaa vaan, että "kyllä ne mut löytää".

    VastaaPoista
  2. Tiedän tunteen, kun pelästyy lemmikin vuoksi. Onneksi teillä ei ollut mitään kuitenkaan sattunut. Vähän vain joutui olemaan lukkojen takana.:) Meillä hauveli osaa myös olla aika huomaamaton. Sekin jää välillä jonnekin suljettujen ovien taakse eikä inahdakaan sieltä. Sitten saa jonkun aikaa ihmetellä, mihin on joutunut. Välillä se saattaa seistä huomaamatta vieressäkin, ja minä huutelen missä se on.;D

    Kalapihvit ja kananmunakastike on hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain vinkin, että sun blogista löytyy hyviä ohjeita mitä kaikkea hauesta voi tehdä. Täytyy tulla vähän vakoileen, ennen kuin on taas pakastin täynnä haukia! :)

      Poista
  3. Kananmunakastike kuuluu meillä ehdottomasti kesäruokiin, vesi herahti kielelle, kun näin kuvan, nam.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)