tiistai 21. toukokuuta 2013

Haaste: 11 asiaa minusta

Sain Kääpiölinnasta tälläisen tosi mielenkiintoisen haasteen, kiitokset vaan sinne suuntaan!!
Kesti tämä vähän toteuttaa, sillä pitihän vastauksia huolellisesti miettiä! :)

Blogihaasteen ohjeet:

Tämän haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Ensin 11 asiaa minusta:

1.Olen aamuvirkku. Ollut kuulemma jo pienestä pitäen. Tykkään viikonloppuisinkin herätä aina aikaisin, lähteä koiran kanssa lenkille, kun ketään muita ei vielä ole liikenteessä, syödä rauhassa aamupalaa jne. Nauttia vain superrauhaisista aamuista. Ja jos nukun vaikka yhdeksäänkin saakka viikonloppuna, tuntuu että päivä olisi jo mennyt pilalle koska nukuin niin pitkään! :)

2. Meillä on kaksi lemmikkiä, saksanpaimenkoira Jimi (8,5 v) ja maatiaiskissa Tyyne (1 v). Rakastan meidän karvakorvia ihan mielettömästi! Vaikka mitä tapahtuisi, niin niistä en olisi valmis luopumaan mistään hinnasta. Ja niihin olen myös valmis uhraamaan loputkin vähistä rahoistani! ;) Ja mielestäni meidän porukkaan sopisi vielä ihan hyvin yksi pieni tyttökisu. Vähän olen jo yrittänyt tutkiskella olisiko jollain tulossa kesällä luovutusikään pentuja... ;)

3. Tykkään tatuoinneista. Jos minusta olisi kiinni, koko kroppani olisi varmaankin aika väritetty. Valitettavasti tuo ukkokultani ei ole ihan samaa mieltä tässä asiassa... :) Sietää nämä nykyiset, mutta ei ole kovin innoissaan että niitä lisää ottaisin. No, isäntä lähtee mukaani kesäkuussa kun yksi keskeneräinen tatuointi tehdään valmiiksi. Ehkä hän sen jälkeen muuttaa mielensä. Tai sitten nimenomaan ei muuta... :)

4. Vaikka tykkään tehdä ruokaa ja leipoa, en silti ole mikään juhlia ja juhlien järjestelyjä rakastava ihminen. Tämä ehkä liittyy siihen, että en ole omillani isossa ihmisjoukossa. Tykkään siitä, kun meille tulee väkeä kahville tai syömään, kunhan sitä tulee vähän kerrallaan. Jos väkeä on vähänkin enemmän, alkaa ahdistamaan. Tässä ehkä yksi syy siihenkin miksi tykkään asua maalla, omassa rauhassa.

5. Tykkään lukea kirjoja. Välillä kuljen kotona koko ajan kirja nenän edessä. Kaiken ylimääräisen ajan käytän yleensä lukemiseen. Minulla saattaa samaan aikaan olla kesken vaikka neljäkin kirjaa. Yksi kirja on vessassa :), yksi alakerrassa, yksi yläkerrassa jne. Ja sujuvasti jatkan kirjojen lukemista aina siitä kohdasta mihin olen jäänyt.
Kirjasto on minulle kuin taivas! :) Someron kirjasto on vielä ihan mielettömän hyvä kirjasto. Vaikka onkin kyse pienen paikkakunnan kirjastosta, on siellä aina uusimmat kirjat ja kaikenlisäksi ihanat kirjastontädit välillä soittavat minulle että nyt olisi tullut tälläinen uusi kirja, haluatko että pistetään heti sinulle varaukseen. Ihanaa palvelua! :)
Isäntä joskus huomautteli minulle tästä jatkuvasta nenä kiinni kirjassa olemisesta, kunnes se kuuli radiosta, että yleensä naisilla jotka tykkäävät lukea, on isot rinnat. Nyt kasvamisen toivossa se kannustaa minua koko ajan lukemaan vaan lisää... ;)

6. Olen erittäin kiukkuinen jos en pääse liikkumaan. Tarvitsen päivässä tietyn liikunta-annoksen jotta pysyn tyytyväisenä! :) Isäntä aina nauraa, että siitä tietää koska olen kiukkuinen, kun ulko-ovi pamahtaa kiinni ja kun menee ikkunasta katsomaan, näkee vain kun emäntä & koiruus painelevat kovaa vauhtia lenkille! :)

7. En ole koskaan ollut hameihminen, ja nyt olen vähän väkipakolla yrittänyt itseäni opettaa pitämään hameita ja mekkoja. Ehkä vähän olen jo tässä onnistunutkin. Nytkin olen jokaisena lämpimänä päivänä laittanut töihin hameen. Toivottavasti tämä innostus jatkuu koko kesän ajan! :)

8. En ymmärrä kukkasista yhtään mitään! :) Meidän pihasta saisi varmasti vielä nätimmän, jos ymmärtäisi jotain kukkasten päälle. Minä en ymmärrä, ja tällä hetkellä ei ole kyllä motivaatiota eikä mielenkiintoa niin paljoa, että viitsisin edes opiskella. Tykkään kyllä kasvattaa itse omat salaattini, yrttini, tomaattini, kurkkuni jne. Mutta kasvit joista ei ole minulle syömismielessä hyötyä, eivät ole minun kiinnostuslistani kärkipäässä. Kaikki huonekasvit olen onnistunut tappamaan aina aika nopeasti, joten tällä hetkellä meillä ei ole sisätiloissa yhtään ainoaa kukkasta eikä kasvia.

9. Olen melko huoleton oman ulkonäköni suhteen. En koskaan meikkaa arkena. Joskus sentään muistan hiukseni harjata ennenkuin lähden töihin. Jos olen menossa johonkin juhliin, en silloinkaan laita kuin vähän ripsiväriä ja se on siinä. Tämä ehkä osittain johtunee siitä, että en osaa meikata. Olen kauan jo harkinnut meneväni johonkin meikkausopastukseen, mutta aina on löytynyt rahoille parempaakin käyttöä. Ja koska toi ukko ei oo vielä juossu pakoon mut nähdessään, niin ehkä vielä ei ihan hirveetä hätää ole... :)

10. En ole rantalomailija -tyyppiä. Tykkään enemmän aktiivilomista. Kaupunkilomat on kivoja, koska itse asuu peltojen keskellä, niin on kiva lomalla mennä paikkaan jossa näkee muita ihmisiä ja on vähän hälinää. Osaa taas arvostaa sen jälkeen oman kodin hiljaisuutta ja rauhaa.
Lappi on yksi suosikkilomakohteistani, ja sekin sellaiseen vuodenaikaan, että pääsen patikoimaan. En ole koskaan lasketellut, ja periaatteeni on, että en edes koskaan koita sitä lajia! :)

11. Jos voittaisin lotossa haluaisin ostaa äitille vanhan Corveten ja iskälle 57' Chevyn! Ja ehkä isännälle uuden veneen! :) Tämän toteuttamiseksi kyllä lottoan joka viikko. vielä ei tosin ole tärpännyt. Muutaman kerran on ollut 4 oikein, siitä se sitten ehkä lähtee... :)

Sitten 11 vastausta kysymyksiin:

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Alunperin oli tarkoitus tehdä itselle sähköinen reseptipankki ja jakaa blogi osoitetta vain muutamille läheisille ihmisille. Ja siitä se sitten lähti! :)

2. Lempi kirjailijasi?
Vaikka rakastankin lukemista ihan ylikaiken, ei minulla silti ole ketään varsinaista lempikirjailijaa. Suomalaisista ns."hömppä"kirjailijoista ehkä Tuija Lehtinen. Pidän myös kovasti John Irvingin kirjoista.

3. Paras tapa viettää kuuma kesäpäivä? Istua pihalla puun varjossa ja lukea jotain hyvää kirjaa.

4. Jos saisit kutsua päivälliselle kenet vain (myös edesmenneet), kuka hän olisi? Haluaisin ehkä saman pöydän ääreen äitini sukua; mamma, pappa (kuollut v.2008), Leena-täti, äiti & iskä, veljeni perheineen, tädit perheineen jne.

5. Minkä värinen essu sinulla on?
Lila, jossa on valkoisia isoja palloja. Fiftari-tyylinen siis! :)

6. Kolme asiaa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
No koira ja kissa tietenkin lähtis mukaan! :) Niitä ilman en mihinkään menis. Ja ehkä tuon ukkokultani ottaisin kans, toivottavasti hänellä olisi sitten mukana jotain esineitä joiden turvin pärjäisimme! Luotan siihen! :)

7. Keräätkö jotain?
Muumiastioita! :) Keräyskohde josta meillä isäntä ei oikein tykkää... ;)

8. Harrastuksesi?
Sen jälkeen kun ringeten lopetin, päätin että enää en aloita harrastusta jossa olisin sidottu johonkin tiettyyn päivään ja kellonaikaan. No, tästä olen vähän joustanut Jimin rallytoko harrastuksen kanssa. Tokon lisäksi harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä, kuntosalilla (joka sijaitsee meidän navetassa) käymistä. Siinä kai ne tärkeimmät. Sen lisäksi lasken tämän bloggaamisenkin harrastuksekseni.

9. Juhannuksen paras herkku? Olut, makkara & kreikkalainen salaatti! :)

10. Jos saisit kolme toivetta, mitä toivoisit?
Tämäkin on aika vaikea...  No, toivon tietenkin, että mamma paranisi, kaikki läheiseni & ystäväni pysyisivät terveenä & Jimi saisi elää vielä piiiiitkään meidän kanssamme. Ja materialisesti ajatellen haluaisin maitokärryt!! :)

11. Mikä juhlapyhistä on mieluisin? Sanoisin tähän että juhannus. Lasketaanko se juhlapyhäksi..?! :)

Ja sitten 11 kysymystä seuraaville:

1. Mikä on mottosi?

2. Jos saisit viettää päivän näkymättömänä, mitä tekisit?

3. Mitä tavaraa sinulla tulisi eniten ikävä, jos koko materiaalinen omaisuutesi katoaisi?

4. Mitkä ovat parhaita asioita bloggaamisessa?

5. Millaisia blogeja ise tykkäät lukea?

6. Mitä täytteitä tilaat pizzan päälle?

7. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla.

8. Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?

9. Mikä on omituisin tapasi?

10. Lempimatkakohteesi?

11. Jos saisit tavata ihan kenet tahansa henkilön, kenet tapaisit ja miksi?


Haastan seuraavat blogit mukaan:

Marttilan tilalla..
Skorpionin keittiössä
Markanpilkkuja
Pata & Kattila
Sitruunapisara
Sokerimurusia
Sweet living and things
Unelmaa leipomassa
Kaneliposki
Lauluni sadepäivän varalle
Helenan hella

7 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta haasteesta! Pitää vastailla heti jahka työkiireiltä ehdin. Ja raparperipiirakkaakin pitäis paistaa. Ehkä pitäs noudattaa sun neuvoja ja alkaa herämään aikasin, ite tykkään loikoa sängyssä aina vähintään yhdeksääkn viikollakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aikaa vievä haaste, kun piti oikein pysähtyä miettimään omaa elämää ja itseä muutenkin! :)
   Loppupeleissä huomasin että tekstiä taisi jo tulla vähän liikaakin! :)

   Poista
 2. Hih! Kylläpäs me ollaankin samanlaisia :D Varmaan ainoa kohta mikä poikkesi, on se, että mä tykkään kovasti pitää kesällä hameita. Mäkään en ymmärrä kukista mitään. Rakastan kirjoja ja mun essu on musta punaisin palloin :D Kaapista löytyy aivan liikaa muumi-mukeja ja lisää tulee taatusti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Lueskelin kans sillon niitä sun vastauksia, että paljon on meissä samaa. Muunmuassa se hai-kammo löytyy täältäkin! :)

   Poista
 3. Kiitokset haasteesta! Koitan ehtiä vastailemaan ja heittämään haastetta eteenpäin :) Ihanaista kevät-kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteellinen ja aikaavievä haaste, mutta jollain tapaa myös aika palkitseva! Hauska ehkä joskus myöhemmin lueskella omia vastauksia! :)
   Oikein mukavaa kevät-kesää sinnekin! :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta. Täytyy pistää eteenpäin heti kun ehtii keskittymään vastaamiseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)