maanantai 20. toukokuuta 2013

Porkkanasämpylät

Tänään oli ihan pelkkä ranskis + pihvipäivä, ja isäntä hoisi kokkaamisen. Syynä tähän on se, että ensinnäkin olen saanut jostain aivan järkyttävän kevätflunssan joka on vähän verottanut voimia. Ja toiseksi meidän piti tämä päivä käyttää nurkkien siivoomiseen, koska huomenna tulee kiinteistövälittäjä arvioimaan talomme. Ehei, emme ole muuttamassa pois ihanasta kodistamme! :) Haluamme vain tietää mikä talon arvo on tällä hetkellä, kaikkien tekemiemme/teettämiemme remonttien jälkeen.

Niin...takaisin siihen ruoka-asiaan. Eihän uunia voi pelkkien ranskalaisten takia lämmittää. Pitihän sinne samalla änkeä myös sämpylöitä! :) Havahduin tänään kaupassa käydessäni siihen, kuinka kallista leipä on nykyään. Leivän ostamisen sijaan ostin muutaman pussin jauhoja. Säästö se on pienikin säästö! :)
Ja voin taas sanoa, että nämä sämpylät olivat ihan MIELETTÖMÄN hyviä!!! Olen aina tykännyt porkkanasämpylöistä, mutta kyllä nämä olivat parhaimmista parhaimpia!! Ainakin tähän mennessä...
:) Kannattaa muuten tehdä kaksinkertainen annos taikinaa. Eihän tuosta yhdestä taikina-annoksesta ollut vielä mihinkään, nämä olivat niin herkkua! :)

Porkkanasämpylät (9 isoa sämpylää)


Sämpylöiden juuri:
2,5 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi tarvitaan:
1 tl suolaa
n. 4 dl sämpyläjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita
porkkanaraastetta (itse raastoin 2 isoa porkkanaa hienoksi raasteeksi)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna tuorehiiva joukkoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri sekä vehnäjauhot. Peitä liinalla ja anna taikinan juuren kohota noin 10 minuuttia.

Lisää sitten joukkoon suola, loput jauhoista sekä lisää rasva ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota liinan alla noin 10 minuuttia.
Paista 225 asteessa kunnes sämpylät ovat saaneet väriä.
Jos haluat sämpylöihin rapsakan pinnan, heitä paistovaiheessa uunin pohjalle vähän vettä.

Tämän mahtavien sämpylöiden ohjeen löysin Terhin keittiössä -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)