keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kinkku-jauhelihapiirakkaa

Tänään on tullut tehtyä kaikkea niiin hyvää ja herkullista, mutta niistä lisää myöhemmin! :) Tälläisen suolaisen piirakan väänsin iltapalaksi, ja josko siitä riittäisi myös huomisille vieraille. Ohje on bongattu Ekun keittiöstä jo jonkin aikaa sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehdä. Minua houkutteli erikoisemmat mausteet täytteessä, kuten sinihomejuustodippi ja sipulikeittojauhe. Ja kyllä tuli hyvää piirakkaa, ei voi muuta sanoa!

Kinkku-jauhelihapiirakka (pellillinen)


Pohja:
3 kananmunaa
1 tl suolaa
3 dl maitoa
4 ½ jauhoja
2 rkl öljyä

Täyte:
200 g sika-nautajauhelihaa + sipulia
200 g kinkkukuutioita
tomaattia
1 prk kermaviiliä
1 pss sinihomejuustodippiä
3 rkl ketsuppia
3 rkl sipulikeittojauhetta
150 g juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
Ruskista jauheliha ja sipuli. 
Lisää ruskistettu j-liha, kinkkukuutiot ja siivutetut tomaatit pohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sinihomejuustodippi, ketsuppi, sipulikeittojauhe ja juustoraaste. Levitä täytteiden päälle ja paista piirakkaa uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Tätä täytyy myös kokeilla! Näyttää todella makoisalle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)