keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuaaton grillailut

Vaikka ilma ei niin suosinutkaan vappuaattona, niin pakkohan sitä silti oli sovitun mukaisesti grillata. Onneksi ei sentään vettä satanut, mutta kylmä tuuli teki ilmasta melko kirpakan.
Tällä kertaa grillissämme valmistui ihan yksinkertaisesti makkaraa ja kasvislaatikkoa. Tämän kasvislaatikon ihanuuden haluankin teidän kanssa jakaa. Eli mikäli ette ole kokeilleet, niin suosittelen. Tämä kyseinen laatikko on aiheuttanut suuria epäilyksiä etenkin miespuolisissa vieraissa, mutta joka kerta on saanut huomata että nämä epäilijätkin ovat ottaneet tätä lisää ja vieläpä kehuneet että on hyvää! :)

Kasvislaatikko 


1 iso kesäkurpitsa
1 porkkana
4 sipulia
kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
sweetchili-kastiketta
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
chili-paprika juustoa

Kuutioi kasvikset sopivan kokoisiksi. Mitä pienempiä, sen nopeammin kypsyvät.  Laita ne sopivan kokoiseen foliovuokaan.
Sekoita kasvisten joukkoon mausteet, oliiviöljy ja sweet-chili-kastike.
Anna kasvislaatikon olla grillin lämmössä niin kauan, että kasvikset ovat jo hieman pehmenneet. Lisää sitten päälle paloiteltu chili-paprika juusto ja anna laatikon olla vielä grillissä niin kauan, että juusto on kunnolla sulanut pinnalle.

Kasvislaatikkoon voi mielensä mukaan laittaa mitä vain kasviksia. Meillä ne yleensä koostuvat ainakin kesäkurpitsasta ja sipulista. Muut lisukkeet muuttuvat sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Joskus ollaan myös kokeiltu chili-paprika juuston tilalla esim. maustettuja sulatejuustoja, mutta mielestäni ne eivät olet toimineet yhtä hyvin.  Jos ette ole koskaan maistaneet tätä chili-paprika juustoa, niin maistakaa ihmeessä! Meille joudun aina ostamaan kaksi pakettia, sillä toinen menee kokatessa jo omaan suuhun (punaviinin kera) ja toinen vasta päätyy ruokaan! :)

Juomana tällä kertaa oli punaviiniä (oikeaoppisesti emalimukista juotuna) sekä Lontoosta asti tuotuja oluita.

3 kommenttia:

  1. Täytyypäs testata tuota kasvislaatikkoa. Luulen, että ainakin tuo neitokainen voisi siitä ilahtua :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti testaan tuota kasvislaatikkoa, nam!:) Sopii varmasti hyvin grillatun kalan seuraksi, lihasta puhumattakaan.:)

    VastaaPoista
  3. Grillikausi tuli meilläkin avattua eilen. Eilen olikin jo paljon mukavampi ilma kuin aattona.:) Hyvältä vaikuttaa kasvislaatikko. Ja kiitos juustovinkistä. Pitää kokeilla. Tykätään paprikajuustoista, mutta vielä parempi, kun joukossa on myös chiliä.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)