torstai 4. heinäkuuta 2013

Sämpylöitä

Vielä oli aikaa testata että tekisikö jollain jo hyväksi havaitulla reseptillä reissusämpylät vai kokeilisiko jotain uutta ohjetta. Tämä ohje on Kakkukupu -nimisestä blogista bongattu. Ja tuli kyllä todella herkullisia sämpylöitä!! Ruisjauhot sopivat erittäin hyvin, maistuivat, mutta eivät liikaa.
Minä sain tämän kokoisella taikinalla aikaiseksi 7 sämpylää, tosin ne olivat aika isoja. Jos haluaa tehdä enemmän kerralla niin kannattaa tehdä kaksinkertainen taikina.

Sämpylät


 Juuri:
1,5 dl maitoa
1 dl vettä
25 g hiivaa 
3 rkl siirappia
2,5 dl sämpyläjauhoja

1 tl suolaa
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl öljyä

Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon tuorehiiva. Lisää siirappi ja sämpyläjauhot. Sekoita tasaiseksi ja nosta lämpimään paikkaan kohoamaan. Juuri on valmis kun se kuplii ja on kohonnut.
Lisää juureen suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseks, lisää tarvittaessa jauhoja. Leivo taikinasta noin 10 sämpylää pellille ja anna kohota liinan alla. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Kuka on haukannut sämpylästäni...? :)

Kesä <3

4 kommenttia:

  1. Sulla noita ihania kenkiä piisaa <3 Ihanat!

    VastaaPoista
  2. Oi nam sämpylöitä! :-) Täytyiskin tehdä taas pitkästä aikaa ite! :-)

    VastaaPoista
  3. Hirmuisen pitkä aika kun viimeksi olen tehnyt juuren kanssa sämpylöitä. Pitää korjata asia, kunhan saan sämpyläntekofiiliksen ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)